Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Danes

Sobota
Delno oblačno

3° / 17°

Nedelja
Pretežno oblačno

5° / 23°

Ponedeljek
Pretežno jasno

7° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 25°

Sreda
Pretežno oblačno

10° / 22°

Četrtek
Delno oblačno

11° / 21°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
oglasno sporočilo

Z NOVIMI KOLESARSKIMI POVRŠINAMI POVEZUJEMO MESTO

Z NOVIMI KOLESARSKIMI POVRŠINAMI POVEZUJEMO MESTO
Trajbi v Trbovljah
občina Trbovlje

Dela v sklopu Izvedbe kolesarskih površin v Trbovljah potekajo s polnim zagonom in bodo končana v prvi polovici letošnjega leta. Z izvedbo operacije in umestitvijo 4.800 metrov novih kolesarskih površin na sever in jug mesta bomo s kolesarskimi površinami povezali celotno mesto. Poleg kolesarskih površin bodo na novo urejena parkirišča za e-kolesa z nadstreški z možnostjo zaklepa koles.
Trenutno največ aktivnosti poteka v severnem delu mesta, natančneje v Gabrskem, kjer sta predvideni umestitev novega mostu in ureditev kolesarskih površin ob potoku. Konstrukcija mostu bo izvedena v februarju, sočasno pa se dela izvajajo tudi v strugi Trboveljščice, ki bo imela na novo tlakovano brežino. Teren bo utrjen in pripravljen na asfaltiranje v toplejših mesecih, ko bo dokončan tudi most. Na tem območju bo urejena tudi javna razsvetljava in postavljena nadstrešnica za kolesa. Prav tako so se dela že začela na cestnem odseku Trg Franca Fakina–Sv. Martin, kjer se je uredila in pripravila površina, ki bo tlakovana v pomladanskih mesecih. V drugi polovici marca načrtujemo izvedbo del pri mestnem parku, ki bodo pomenila tudi zaključek gradbenih del v severnem delu mesta.
Prav tako smo v teh dneh začeli z umeščanjem kolesarskih površin v južni del mesta, in sicer na odseku od spodnjega Petrola do Lafarge Cementa. Kolesarska površina bo na tem odseku ločena od cestišča in vanj ne bo posegala, zato bo v času del promet zgolj občasno moten. Do poletja bodo kolesarske površine vzpostavljene od Gabrskega in vse do železniške postaje.
Kolesarske površine so bile urejene s ciljem, da bi se občani po opravkih odpravili s kolesom. Prav tako želimo povečati uporabo koles tudi pri tistih občankah in občanih, ki trenutno za dostop do železniške postaje uporabljajo avtomobil. Z vzpostavitvijo kolesarske infrastrukture in večjo uporabo koles želimo zmanjšati emisije toplogrednih plinov in emisije PM10 iz prometa.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Celotna investicija znaša 2,262.263,78 evra; od tega predstavlja prispevek EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 1,317.731,55 evra, prispevek Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo 329.432,89 evra in lastna sredstva Občine Trbovlje 615.099,34 evra.