materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

robert golob janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša ali Golob – na oblasti imamo očitno ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

aljoša-galun Njena.si

Kako se ima Aljoša po slovesu iz šova MasterChef?

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

Danes

Ponedeljek
Rain in the morning.

3° / 14°

Torek
Clear throughout the day.

1° / 12°

Sreda
Mostly cloudy throughout the day.

-1° / 14°

Četrtek
Possible light rain in the afternoon and evening.

7° / 13°

Petek
Overcast throughout the day.

6° / 18°

Sobota
Rain until morning, starting again in the evening.

8° / 17°

Prebujanje Januše Mravlje
Viki Grošelj in njegov križ čez Nepal
Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani
TRajBimo SKUPAJ
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej
Novo za preoblikovanje vašega telesa
Prebujanje Januše Mravlje
Viki Grošelj in njegov križ čez Nepal
Otvoritev prenovljenega prodajnega Studia Hisense Gorenje v Ljubljani
TRajBimo SKUPAJ
Skupina Generali z najboljšim rezultatom iz poslovanja doslej
Novo za preoblikovanje vašega telesa
Novice
K.E.

Zaposleni na komunali zaskrbljeni in zgroženi

Zaposleni na komunali zaskrbljeni in zgroženi
Komunala Trbovlje
Komunala Trbovlje

Svet delavcev Komunale Trbovlje v sporočilu za javnost trboveljski županji Jasni Gabrič očita, da naj bi županja zaradi osebnih razlogov želela v najkrajšem možnem času zamenjati vodstvo podjetja. Gabričeva očitke ostro zavrača.

Svet delavcev Komunale Trbovlje in sindikat v sporočilu za javnost trboveljski županji Jasni Gabrič očitata, da naj bi županja zaradi osebnih razlogov želela v najkrajšem možnem času zamenjati vodstvo podjetja. Kot so še zapisali v sporočilu naj bi županja sama iskala primernega kandidata za novega direktorja, vodila razgovore, ter celo prejela soglasje izbranega kandidata k imenovanju na mesto vršilca dolžnosti direktorja.

Zaposleni na Komunali Trbovlje, ki so ponosni da delajo v podjetju, ki že skoraj 70 let skrbi za Trboveljčane in Trbovlje, tovrstnemu kadrovanju v podjetju ostro nasprotujejo. Od vodstva podjetja pa pričakujejo profesionalen ter korekten odnos tako do zaposlenih kot tudi do občanov.

Gabričeva omenjene očitke zaposlenih ostro zanika. »Žal mi je, da se na osnovi govoric delajo sklepi in zaključki. Če se vrnemo nekaj let nazaj, ko sta komunalo vodila nekaj časa »dva direktorja«, sem na zahtevo Vas, zaposlenih, ki ste zahtevali, da naj ustanovitelj in župan ukrepata, vam že takrat jasno in javno pojasnila, da je pristojen nadzorni svet ter občinski svet, ki je skupščina podjetja. Nihče mi ni podal nikakršnega soglasja, saj ga ni imel k čemu podati. Direktorja in v.d. direktorja imenuje nadzorni svet, v katerem sta tudi 2 predstavnika zaposlenih.

Situacija na komunali pa je resna in ne po zaslugi župana kot ne občinskega sveta. Župan in ne občinski svet ne kupujeta plina, ne prodajata elektrike in podobno. Verjamem, da nadzorni svet komunale opravlja svojo nadzorstveno funkcijo ter da bo vsak prevzel svojo odgovornost za stanje v družbi. Veseli pa me, da ste zaposleni sami javnosti zapisali kdo ima kakšno funkcijo, saj ne mine dan, da ne bi bila deležna pritiskov s strani javnosti pa tudi s strani nekaterih zaposlenih z vprašanji zakaj nihče ne prevzame odgovornosti.Ta ista vprašanja o odstopu direktorja in odgovornosti postavljajo tudi občinski svetniki. Verjamem, da od danes naprej teh pritiskov ne bom več deležna ter da se bodo zahtevali o stanju v družbi tudi odgovori od pristojnih. Za poslovanje družbe pa je izključno odgovoren direktor družbe, ki ga nadzoruje Nadzorni svet.«

Naj še dodamo, da po naših podatkih nadzorni svet od včeraj ni popoln, saj je predsednica sveta Maja Hvala, odstopila. Nadzorni svet sicer sestavljajo še Bernard Jakovljević, Jože Zakonjšek, Sebastjan Ledinek, Andrej Šikovec in Borut Kamnikar.