1_senidah Svet24.si

Modna kameleonka je pokazala, koga ljubi

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 17. aprila

jansa yt Reporter.si

Janez Janša je kot nekdanji minister Drnovškove ...

starejši, prepir Svet24.si

Ozadje drame, ki spremlja ustanavljanje urada za ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Afera "non-paper": Janšev molk, ki pove vse ...

nazca-črte Odkrito.si

Skrivnostne črte v ameriški puščavi

Nino Ošlak Odkrito.si

NINO OŠLAK: »Pobegnil sem od doma, pa ne samo ...

Danes

Nedelja
Overcast throughout the day.

4° / 11°

Ponedeljek
Possible drizzle in the evening.

5° / 13°

Torek
Mostly cloudy throughout the day.

5° / 17°

Sreda
Partly cloudy throughout the day.

5° / 17°

Četrtek
Rain starting in the afternoon.

6° / 17°

Petek
Light rain until evening.

4° / 11°

Skoraj 7000 mask še FFP2 čaka na nove lastnike
Zasavski debaterji z novimi uspehi
Ljubljana odpira vrata za bodoče študente
V ponedeljek začetek rekonstrukcije ceste v Ravenski vasi
Madeira znova išče prostovoljce
Z Radiem Aktual Kum in FORUMOM do solate, ki se ji nihče ne more upreti
Skoraj 7000 mask še FFP2 čaka na nove lastnike
Zasavski debaterji z novimi uspehi
Ljubljana odpira vrata za bodoče študente
V ponedeljek začetek rekonstrukcije ceste v Ravenski vasi
Madeira znova išče prostovoljce
Z Radiem Aktual Kum in FORUMOM do solate, ki se ji nihče ne more upreti
Novice
Oglasno sporočilo

Skupina Generali ob 190-letnici napoveduje investicije v oživitev evropskih gospodarstev

Skupina Generali ob 190-letnici napoveduje investicije v oživitev evropskih gospodarstev
Generali zaganja petletni načrt za oživitev evropskih gospodarstev po pandemiji
R.K.

Skupina Generali je bila osnovana v Trstu 26. decembra 1831 in v letu 2021 praznuje 190 let obstoja. Ob tem zaganja petletni načrt Fenice 190 za oživitev evropskih gospodarstev po pandemiji v vrednosti 3,5 milijarde evrov. Že milijardo evrov je dodelila 10 naložbenim skladom za investicije v inovativne trajnostne projekte.

Skupina Generali letos obeležuje 190-letnico obstoja. V okolju, ki ji je omogočilo delovanje in razcvet, želi pustiti oprijemljiv in dolgotrajen pečat. Zato začenja praznovanje svoje obletnice z zagonom petletnega investicijskega načrta Fenice 190 za oživitev evropskih gospodarstev, ki jih je prizadela pandemija bolezni COVID-19. Pripravljajo pa tudi številne pobude in aktivnosti za zaposlene, njihove agente, stranke in skupnosti, v katerih delujejo.

Z načrtom Fenice 190 bo Skupina Generali v naslednjih petih letih prek mednarodnih investicijskih skladov vsako leto namenila 500 milijonov evrov za spodbujanje trajnostne gospodarske rasti, predvsem na področjih infrastrukture, inovacij, digitalizacije, trajnostnih stanovanj, malih in srednje velikih podjetij, zdravstvenih ustanov in izobraževanja. Tako bodo pobude, ki jih je Skupina izvajala v boju proti pandemiji leta 2020, pridobile trajni značaj. Lani je namreč za podporo malim in srednje velikim podjetjem in realnemu gospodarstvu namenila že čez milijardo evrov.

Glavni izvršni direktor Skupine Generali Philippe Donnet je ob zagonu načrta povedal: »Generali je ena izmed redkih družb na svetu, ki se lahko pohvali s tako dolgo zgodovino. Zaradi izjemno bogatega znanja in dolgoletnih izkušenj se lahko uspešno sooča z izzivi današnjega časa in hkrati vlaga v prihodnost skupnosti, tako v vlogi zavarovalničarja kot tudi v vlogi družbenega inovatorja. Praznovanje 190-letnice Skupine Generali sovpada s prav posebnim letom, ko bo gospodarstvo okrevalo po najtežji preizkušnji povojnega obdobja. Z načrtom Fenice 190 želimo biti vodilni na poti okrevanja in pustiti otipljivo zapuščino. S podporo najbolj inovativnim, trajnostnim in strateškim sektorjem želimo znova zagnati evropsko gospodarstvo in vključiti tudi tiste, ki jih je kriza najbolj prizadela.«

Načrt Fenice 190 se izvaja prek platforme Generali Investments, ki je odprta tako nepovezanim skladom in institucionalnim vlagateljem kot tudi vsem družbam Skupine Generali. Izbor naložb opravlja komisija oddelka za upravljanje sredstev in premoženja, ki ga vodi Carlo Trabattoni, sestavljajo pa jo strokovnjaki s področij stvarnega premoženja, trajnosti, zasebnih trgov, posojil in lastniškega kapitala. Glavna kriterija izbora sta predvsem skladnost s 17 Cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov in pričakovan pozitiven vpliv na gospodarsko okrevanje v Evropi. Do danes so identificirali že deset trajnostnih investicijskih priložnosti na področjih infrastrukture, trajnostnih domovanj, malih in srednje velikih podjetij, zdravstva, digitalizacije in energetskega prehoda v vrednosti ene milijarde evrov.

Praznovanje 190-letnice Skupine Generali

Skupina Generali bo 190 let delovanja obeležila še s številnimi drugimi pobudami, ki se bodo zvrstile skozi vse leto 2021. Še posebej velja omeniti prenovo palače Procuratie Vecchie v Benetkah, ki bo zaključena decembra. Prvič po 500 letih bo palača odprla svoja vrata za javnost in ob tem postala sedež fundacije The Human Safety Net. Septembra bodo zagnali prvo edicijo programa EnterPRIZE, vodilno pobudo Skupine Generali za evropska mala in srednje velika podjetja, ki so v svojih poslovnih modelih že izvedla opazne trajnostne pobude. Predstavili pa bodo tudi prvo izdajo Bele knjige o trajnostnem razvoju, ki so jo pripravili z Univerzo Bocconi. Posvečena je učinkom vpeljave trajnostnih načel v evropska mala in srednje velika podjetja.

V Trstu, kjer je bilo podjetje ustanovljeno, bodo v prenovljenih prostorih palače Palazzo Berlam odprli zgodovinski arhiv. V isti palači domuje tudi Akademija, mednarodni center za usposabljanje Skupine Generali, ki bo letos ponujala nova izobraževanja in programe.

Predsednik Assicurazioni Generali Gabriele Galateri di Genola je povedal: »Bolj kot kadarkoli prej in v času kot ga še ni bilo, gradi Skupina Generali skupno in trajnostno vizijo prihodnosti za vse naše deležnike. V letu 2021, ko pričakujemo ponovno oživitev gospodarstva, praznujemo našo obletnico s številnimi pobudami, ki združujejo preteklost in prihodnost, saj želimo ustvarjati nove priložnosti za rast in sodelovanje. Z načrtom Fenice 190 se zavezujemo, da bomo del razvoja za vse bolj trajnostno družbo. Hkrati želimo z našimi dolgoletnimi izkušnjami in bogato zgodovino spodbujati razvoj znanja in biti navdih za prihodnje generacije.«

Več informacij o pobudah in aktivnostih v okviru praznovanja 190-letnice najdete na naši spletni strani www.generali.com.

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2019 presegel 69,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 61 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji Skupina deluje preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 13 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.

Oddaja čestitke

Izpostavljeno

Kakšno »nepravilnost« so odkrili v trboveljskem cepilnem centru?

Kakšno »nepravilnost« so odkrili v trboveljskem cepilnem centru?

Boljša preskrba za Hrastničane

Boljša preskrba za Hrastničane

Dela na Novem domu v polnem teku

Dela na Novem domu v polnem teku

Mladi Zasavci znova pri vrhu

Mladi Zasavci znova pri vrhu