Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Danes

11°

Nedelja
Delno oblačno

1° / 14°

Ponedeljek
Dež

1° / 12°

Torek
Dež

3° /

Sreda
Dež

4° /

Četrtek
Dež

4° / 13°

Petek
Rahel dež

2° / 14°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
Da. B.

Kaj so jedli?! Trboveljska mladina "rušila" vse pred seboj!

Kaj so jedli?! Trboveljska mladina "rušila" vse pred seboj!
Stadion Rudar v Trbovljah.
NK Rudar Trbovlje

Pretekli konec tedna je bil sila uspešen za nogometaše trboveljskega Rudarja.

Prvi oktobrski vikend je prinesel odlične izide za NK Rudar Trbovlje. Skupna razlika v zadetkih na vseh tekmah je znašala kar 64:3 v korist "knapov"!

Cicibani U10 so v okviru svoje skupine v Moravčah zmagali s kar 1:19, potem ko so podoben rezultat dosegli že na eni od prejšnjih tekem.

Cicibani U11, ki tako kot leto mlajši kolegi beležijo izvrstne rezultate, so na gostovanju pri ljubljanskem Interblocku dominirali. Odigrali so štiri tekme in vse dobili s skupno gol razliko 13:1.

Mlajši dečki U13 nastopajo v najvišjem rangu tekmovanja in so po seriji težkih tekem prišli do prve zmage, v Ljubljani so s kar 0:6 ugnali Interblock.

Starejši dečki U15 tekmujejo v 1. MNZ ligi (višje je le še ena državna U15 liga) in so tokrat na domači zelenici premagali Belo Krajino z 2:1.

Kadeti U17 in mladinci U19, še v lanski sezoni združeni z Zagorjem, zdaj spet nastopajo samostojno v MNZ ligi. V nedeljo so gostili Komendo in se znesli nad tekmeci. Kadeti so zmagali s 14:0, mladinci pa s 6:0.

Omeniti velja še visoko zmago članske ekipe nad kisovško Svobodo s 4:0, o kateri smo podrobneje pisali NA TEJ POVEZAVI. Ob tem veseli dejstvo, da je zasedba sestavljena skoraj izključno iz fantov, ki so v mlajših kategorijah igrali za trboveljske zeleno-črne.

Najmlajše klubske selekcije U7, U8 in U9 igrajo po turnirskem sistemu in konstantno kažejo odlične predstave v primerjavi z vrstniki iz drugih klubov.

Rudar je sicer daleč od zlatih časov, ko se je člansko moštvo uvrščalo v finale slovenskega pokala in osvajalo republiške naslove, mladinske selekcije pa so krojile slovenski in jugoslovanski vrh. Zaton zasavskega gospodarstva je prinesel neizbežen tekmovalni zaton športnih klubov. V Trbovljah ni članske košarkarske ekipe, rokometni kolektiv je moral doživeti "reinkarnacijo", trboveljski nogomet pa svojo skoraj stoletno tradicijo že 35 let neguje na enem samem igrišču, medtem ko so v skoraj vseh večjih slovenskih mestih v tem obdobju temeljito prenovili in obogatili športno infrastrukturo.

Ob nastali situaciji številni ambiciozni in talentirani nadobudni trboveljski nogometaši še krepko pred iztekom osnovnošolskih dni z veseljem sprejmejo vabilo v bogatejše in perspektivne sredine, ki jih med Ljubljano in Celjem ne manjka. A nekaj talenta vendarle ostaja, ob srčnem delu z mladino pa včasih pride nagrada v obliki omenjenih rezultatov. Ti polepšajo dneve številnim trboveljskim družinam, ki spremljajo svoje člane med udejstvovanjem v najbolj popularnem športu v mestu, regiji, državi, Evropi in svetu.