požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Danes

Petek
Delno oblačno

1° / 14°

Sobota
Rahel dež

3° / 11°

Nedelja
Pretežno oblačno

3° / 13°

Ponedeljek
Delno oblačno

1° / 13°

Torek
Rahel dež

3° / 11°

Sreda
Dež

5° / 12°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
K.E.

Toča in poplave prizadele Zasavje

Toča in poplave prizadele Zasavje
Bralka

Malce pred peto uro popoldan je hudo neurje prizadelo Občino Zagorje ob Savi in Občino Trbovlje.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Malce pred peto uro popoldan je neurje zajelo Zasavje. Voda je zalivala kleti in ceste v Kisovcu, Zagorju in Trbovljah. Padala je tudi toča. Gasilci so še vedno na delu in odpravljajo posledice neurja.


Bolj podrobno pa v poročilu Regijskega centra za obveščanje Trbovlje:

ZAGORJE OB SAVI
Ob 17.00 je občino Zagorje ob Savi zajelo močno neurje s točo. V naseljih Zagorje, Kisovec, Loke pri Zagorju, Šemnik, Čolnišče, Izlake, Šklendrovec in Mošenik je bilo poplavljenih okrog 20 stanovanjskih hiš, trije bloki, Osnovna šola Kisovec, trgovina Mercator Kisovec in Zagorje, ter nekaj gospodarskih poslopij. Na ceste se je sprožilo več plazov. Zaradi naplavin je bila polovično zaprta regionalna cesta Trbovlje-Zagorje, cesta Šklendrovec-Podkum pa je bila zaradi plazu popolnoma zaprta. Delno zaprte in poškodovane so ceste Mošenik-Podkrnice, Čolnišče-Mala peč in v Znojilah. V Spodnjem Šemniku je hudournik spodjedel cesto na dolžini 100 metrov in je popolnoma zaprta. Zaradi močnih nalivov je potrebno preventivno prekuhavati vodo v Šemniku, na Lokah pri Zagorju in v KS Jože Marn. V intervencijah so sodelovali skupno 103 gasilci iz PGD Zagorje-mesto, Loke, Šentlambert, Izlake, Čolnišče, Čemšenik in Kotredež. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali še delavci JKP Zagorje in CGP Kisovec.


TRBOVLJE
Ob 17.00 je v občini Trbovlje zaradi močnega neurja voda poplavila kletne prostore v bloku na Mestnem trgu, trgovine Mercator na Trgu Franca Fakina, dveh poslovnih prostorov na Ulici Sallaumines, telovadnice Osnovne šole Trbovlje, dvorane Glasbene šole. Iz poplavljenih objektov so gasilci vodo izčrpali. Na Savinjski cesti so očistili odtočne jaške. V Bevškem je odtrgalo del regionalne ceste Trbovlje-Zagorje. Močno je poškodovan tudi odsek ceste Rovte-Planinska vas. V intervencijah je sodelovalo skupaj 25 gasilcev iz Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje-mesto. Pri odpravljanju posledic neurja so sodelovali še delavci JKP Trbovlje in CGP Kisovec.

In kako bo jutri in v naslednjih dneh?

Po napovedi vremenoslovcev bodo zvečer in v prvi polovici noči še krajevne plohe in nevihte, zjutraj pa se bodo pojavljale večinoma le v zahodni polovici države. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj. V noči na četrtek bo ponekod še deževalo, dež bo zjutraj ali dopoldne večinoma povsod ponehal. Čez dan bo pretežno oblačno, pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. V petek bo suho vreme, na Primorskem bo še pihala šibka burja.