otroci, igra, Svet24.si

»Dajte otroku nagobčnik in ga pošljite po kosti«

maternica Dobra karma

Kar občutimo v maternici, nas zaznamuje za ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 7. decembra

moški in ženska Svet24.si

Alarm: nam grozi kolaps sistema skrbi za ...

denar Dobra karma

Denar in duhovnost z roko v roki – seveda!

ana-dolar Njena.si

Ana in Roman sta se ločila

tanja balabanić Njena.si

Na Kmetiji dobila tisto, po kar je prišla

Danes
Mostly cloudy throughout the day.

-2° /

Nedelja
Light rain throughout the day.

4° /

Ponedeljek
Partly cloudy throughout the day.

-1° /

Torek
Clear throughout the day.

-4° /

Sreda
Foggy in the morning and afternoon.

-3° /

Četrtek
Overcast throughout the day.

-4° /

Petek
Possible light rain in the morning.

0° /

Bojijo se, da jim bo odneslo hiše
Bi kupili stanovanje?
S takšnimi plačami težko do kreditov
Kupili novo reševalno vozilo
Premog, umetniško gorivo prihodnosti
Aktualov 12. rojstni dan: RAZPRODANO!
Bojijo se, da jim bo odneslo hiše
Bi kupili stanovanje?
S takšnimi plačami težko do kreditov
Kupili novo reševalno vozilo
Premog, umetniško gorivo prihodnosti
Aktualov 12. rojstni dan: RAZPRODANO!
Dogaja se
Oglasno sporočilo

Znova Kulinarični dan!

Znova Kulinarični dan!
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Naš prvi Kulinarični dan je požel toliko pohval in navdušenja, da kuharsko uspešnico ponavljamo. Zdaj je priložnost za vse, ki se nam maja niste uspeli pridružiti: 19. oktobra se bo ves dan intenzivno kuhalo in jedlo!

Tako kot na prvem Kulinaričnem dnevu, bomo tudi na ponovitvi priredili tri intenzivne kuharske delavnice z vrhunskimi kuharskimi mojstri in odličnimi sestavinami. Med vodeno vinsko degustacijo boste spoznali, kako pravilno ponuditi in degustirati vino, med odmori pa boste okušali dobrote izbranih slovenskih ponudnikov.

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Ribja delavnica

Na ribji delavnici se boste ustvarjali z vrhunskim chefom Gregorjem Rozmanom, ki je vodja protokolarne kuhinje na Brdu pri Kranju, zagotovo pa ste ga že spoznali prek malih ekranov – v kuharski oddaji »Kuharija na kubik« na nacionalni televiziji in kot žiranta v oddaji »Moja mama kuha bolje« na komercialni televiziji. Z Gregorjem se boste naučili oluskati in očistiti ribo, nato pa jo boste z ostrim japonskim nožem filirali in pripravili na raznolike načine: surovo boste pokusili kot karpačo, iz kosti skuhali ribjo osnovo, iz filejev pa pripravili presenetljivo glavno jed. Spoznali boste seveda tudi, kako prepoznati zares svežo ribo, da se boste uspeli izmuzniti vsem trikom manj poštenih prodajalcev.

Peka na žaru

Z mojstrom peke na žaru Matejem Stipaničem boste spoznali, kako izbrati pravo meso za žar, pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in kaj indirektna peka, zakaj izbrati zorjeno meso, kako na žaru spečemo kar celega piščanca in še mnogo več. Ob tem pa boste na žaru pripravili tudi priloge in sočne omake.

200mv.jpg

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik, ki ga poznate iz kuharskih oddaj »Gorazdova slaščičarna« in »Pregreha brez greha« vas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi boste doma slaščice stresali iz rokava! Pekli boste, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

092mv.jpg
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

• kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
• peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
• slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
• ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
• vodena vinska degustacija s sommelierjem
• degustacija oljčnih olj
• odmori s prigrizki in pijačo
• zaključno druženje s koktajli
• darila sponzorjev
• nagradna igra
• ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Več na www.dobertek.com!

Oddaja čestitke

Izpostavljeno

Ta cesta bo zaprta

Ta cesta bo zaprta

Hrastničanu zasegli drogo in pištolo

Hrastničanu zasegli drogo in pištolo

Redarji bodo poostreno nadzirali parkirna mesta za invalide

Redarji bodo poostreno nadzirali parkirna mesta za invalide

Otroci odločno proti korupciji

Otroci odločno proti korupciji