zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

harry meghan Svet24.si

Drugo obletnico sta proslavila po svoje

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

bolnišnica ptuj, twitter Svet24.si

Splošna bolnišnica na Ptuju - kdo in zakaj jim ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Tamara Korošec Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se dogaja s Tamaro?

Danes
Clear throughout the day.

6° / 23°

Sreda
Mostly cloudy throughout the day.

9° / 22°

Četrtek
Partly cloudy throughout the day.

9° / 19°

Petek
Mostly cloudy throughout the day.

7° / 21°

Sobota
Rain in the afternoon and evening.

10° / 17°

Nedelja
Rain starting in the afternoon.

9° / 18°

Ponedeljek
Light rain in the morning and afternoon.

10° / 20°

Kauzer razkril, na kateri uspeh je najbolj ponosen
V Trbovljah odpirajo novomedijski laboratorij
Iščejo se prostovoljci za učno pomoč
Družina Bogner v trenutku ostala brez vsega
Delo mladih za mlade skozi objektiv kamere
Ko moramo biti doma, uporabljajmo Oddoma
Kauzer razkril, na kateri uspeh je najbolj ponosen
V Trbovljah odpirajo novomedijski laboratorij
Iščejo se prostovoljci za učno pomoč
Družina Bogner v trenutku ostala brez vsega
Delo mladih za mlade skozi objektiv kamere
Ko moramo biti doma, uporabljajmo Oddoma
Dogaja se
Oglasno sporočilo

Znova Kulinarični dan!

Znova Kulinarični dan!
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Naš prvi Kulinarični dan je požel toliko pohval in navdušenja, da kuharsko uspešnico ponavljamo. Zdaj je priložnost za vse, ki se nam maja niste uspeli pridružiti: 19. oktobra se bo ves dan intenzivno kuhalo in jedlo!

Tako kot na prvem Kulinaričnem dnevu, bomo tudi na ponovitvi priredili tri intenzivne kuharske delavnice z vrhunskimi kuharskimi mojstri in odličnimi sestavinami. Med vodeno vinsko degustacijo boste spoznali, kako pravilno ponuditi in degustirati vino, med odmori pa boste okušali dobrote izbranih slovenskih ponudnikov.

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Ribja delavnica

Na ribji delavnici se boste ustvarjali z vrhunskim chefom Gregorjem Rozmanom, ki je vodja protokolarne kuhinje na Brdu pri Kranju, zagotovo pa ste ga že spoznali prek malih ekranov – v kuharski oddaji »Kuharija na kubik« na nacionalni televiziji in kot žiranta v oddaji »Moja mama kuha bolje« na komercialni televiziji. Z Gregorjem se boste naučili oluskati in očistiti ribo, nato pa jo boste z ostrim japonskim nožem filirali in pripravili na raznolike načine: surovo boste pokusili kot karpačo, iz kosti skuhali ribjo osnovo, iz filejev pa pripravili presenetljivo glavno jed. Spoznali boste seveda tudi, kako prepoznati zares svežo ribo, da se boste uspeli izmuzniti vsem trikom manj poštenih prodajalcev.

Peka na žaru

Z mojstrom peke na žaru Matejem Stipaničem boste spoznali, kako izbrati pravo meso za žar, pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in kaj indirektna peka, zakaj izbrati zorjeno meso, kako na žaru spečemo kar celega piščanca in še mnogo več. Ob tem pa boste na žaru pripravili tudi priloge in sočne omake.

200mv.jpg

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik, ki ga poznate iz kuharskih oddaj »Gorazdova slaščičarna« in »Pregreha brez greha« vas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi boste doma slaščice stresali iz rokava! Pekli boste, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

092mv.jpg
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

• kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
• peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
• slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
• ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
• vodena vinska degustacija s sommelierjem
• degustacija oljčnih olj
• odmori s prigrizki in pijačo
• zaključno druženje s koktajli
• darila sponzorjev
• nagradna igra
• ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Več na www.dobertek.com!