stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Danes

15°

Nedelja
Pretežno oblačno

5° / 23°

Ponedeljek
Delno oblačno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

9° / 25°

Sreda
Dež

9° / 21°

Četrtek
Dež

10° / 18°

Petek
Pretežno oblačno

10° / 19°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
oglasno sporočilo

V Zdraviliškem parku minister zasadil prvo "drevo prihodnosti"!

V Zdraviliškem parku minister zasadil prvo "drevo prihodnosti"!
Takole so sadili
Thermana Laško

Ščititi naravne vire, s katerimi so obdani, med drugim tudi termalne vrelce, ki dajejo temelj njihovemu delovanju. Smotrno upravljanje teh virov, skrbno spremljanje okoljskega odtisa in manjšanje slednjega ter sledenje trajnostnemu razvoju na vseh ravneh delovanja - vse našteto je bila in bo zaveza družbe Thermana d. d. tudi v prihodnje.

V sklop narejenih trajnostnih korakov so sedaj dodali še "drevesa prihodnosti" zasajena v Zdraviliškem parku. Prvega je simbolično zasadil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in s tem naznanil začetek iniciative družbe Thermana, usmerjene na podjetja in posameznike, da aktivno sodelujejo pri zasajanju dreves prihodnosti.

Predsednica uprave družbe Thermana Mojca Leskovar je ob tem dejala: "Pomen dreves prihodnosti v Zdraviliškem parku je večplasten. Prispevala bodo k ohranitvi vitalnosti našega večstoletnega parka. Zaradi premišljene izbire drevesnih vrst, ki so dokazano odporne na podnebne spremembe, bodo izbrana drevesa v prihodnosti prispevala k ohlajanju našega prostora in s tem ustvarjala človeku prijaznejše okolje. Zasajevanje dreves je namreč po mnenju številnih strokovnjakov eno redkih naravi prijaznih orodij, ki jih kot človeštvo imamo na razpolago za ohlajanje našega planeta. To je "orodje", ki ga lahko uporabi sleherni od nas, "drevesa prihodnosti" pa so naša pobuda k aktivaciji posameznikov in podjetij, ki nas lahko povezuje za skupno dobro. Nenazadnje, drevesa prihodnosti v Zdraviliškem parku igrajo tudi ozaveščevalno in izobraževalno vlogo in nas motivirajo, da naredimo trajnostni korak več."
Prvo drevo prihodnosti, ki jo je v Zdraviliškem parku zasadil minister Matjaž Han je lipa - "tilia tormentosa". Drevo prihodnosti, a obenem drevo, ki simbolično in zgodovinsko povezuje Slovence. Gozdar Dušan Debenak je zasaditev lipe pospremil z besedami, da gre za zelo medovito drevo, ki omogoča pašo čebelam in drugim opraševalcem, ustvarja prijetno energijo in predstavlja prvo tovrstno drevo v Zdraviliškem parku.
Simbolična zasaditev prvega drevesa prihodnosti je potekala v sklopu dogodka ob razstavi Bivanje z lesom v izvedbi podjetja Slowoodlife d.o.o. Razstava širi zavest o uporabi lesa kot pomembnega naravnega materiala in je za ogled na voljo v preddverju hotela Thermana Park.