premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

miša-molk Njena.si

Miša Molk o pokojnem očetu hčere Ule Furlan

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Danes

28°

Nedelja
Clear throughout the day.

15° / 32°

Ponedeljek
Clear throughout the day.

17° / 34°

Torek
Light rain in the morning.

18° / 28°

Sreda
Mostly cloudy throughout the day.

16° / 28°

Četrtek
Rain in the evening and overnight.

16° / 26°

Petek
Possible light rain in the morning.

14° / 26°

Razpis za denarno pomoč študentom v stiski
Za letovanje v Savudriji še prosta mesta
Med počitnicami rokodelski tabor v Oglarski deželi
Poletni oder v Trbovljah
Objavljen razpis za Zoisovo štipendijo
Razpisan natečaj za najboljše magistrsko delo
Razpis za denarno pomoč študentom v stiski
Za letovanje v Savudriji še prosta mesta
Med počitnicami rokodelski tabor v Oglarski deželi
Poletni oder v Trbovljah
Objavljen razpis za Zoisovo štipendijo
Razpisan natečaj za najboljše magistrsko delo
Novice
oglasno sporočilo

Skupina Generali v prvem trimesečju

Skupina Generali v prvem trimesečju
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Skupina Generali v prvem trimesečju: odlična donosnost z rastjo premij in rezultata iz poslovanja, izjemno trden kapitalski položaj in čisti rezultat, na katerega so vplivale oslabitve ruskih naložb

Obračunane kosmate premije so se zvišale na 22,3 milijarde evrov (+6,1 %), od tega na področju Premoženjska in nezgodna zavarovanja za +6,4 %, na področju Življenjska zavarovanja pa za +6 %. Čisti prilivi na področju Življenjska zavarovanja so bili v celoti skoncentrirani na zavarovanja z naložbenim tveganjem in riziko zavarovanja in so se povzpeli na 3,9 milijarde evrov (+19,3 %).

Rezultat iz poslovanja se je povzpel na 1,6 milijarde EUR (+1,1 %), na kar je vplivalo uspešno poslovanje na področjih Življenjska zavarovanja, Premoženjska in nezgodna zavarovanja ter Holding in drugih poslovnih segmentih. Kombinirani količnik znaša 90,4 % (+2,4 odstotne točke), stopnja donosa novih zavarovanj pa je dosegla odličnih 4,94 % (+0,53 odstotne točke).

Čisti rezultat je dosegel 727 milijonov evrov (802 milijonov evrov v prvem četrtletju 2021), nanj pa so vplivale oslabitve ruskih naložb v višini 136 milijonov evrov. Brez upoštevanja tega vpliva bi čisti rezultat znašal 863 milijonov evrov

Količnik kapitalske ustreznosti je ostal izjemno stabilen in znaša 237 % (227 % v poslovnem letu 2021).
Finančni direktor Skupine Generali Cristiano Borean je komentiral: »Rezultati za prvo četrtletje potrjujejo odlično poslovanje Skupine Generali kljub razmeram, ki jih zaznamuje negotovost zaradi konflikta v Ukrajini. Razvoj poslovanja na najbolj donosnih področjih izkazuje sposobnost Skupine, da dosledno ustvarja vrednost, hkrati pa ohranja trden in vodilni kapitalski položaj v panogi. V prvem četrtletju je Skupina začela izvajati tudi nov strateški načrt »Vseživljenjski partner 24: Spodbujanje rasti«, ki se osredotoča na močno rast čistega dobička na delnico, večje ustvarjanje denarnih sredstev in višje dividende.
S svojo solidarnostjo bo Skupina še naprej stala ob strani ljudem, ki jih je prizadel konflikt v Ukrajini. Pomagala jim bo z izredno donacijo v višini 3 milijonov evrov in z globalno kampanjo zbiranja sredstev, ki jo izvajajo zaposleni in fundacija The Human Safety Net, da bi podprli UNICEF pri svojih prizadevanjih za pomoč vsem trpečim zaradi te vojne.«

1 Spremembe premij, čistih prilivov na področju Življenjska zavarovanja in novih poslov so bile predstavljene v enakovrednem smislu (pri stalnih menjalnih tečajih in obsegu konsolidacije), zato je bil prispevek skupine Cattolica nevtraliziran v izračunu sprememb pod enakovrednimi pogoji. Spremembe poslovnega rezultata, naložb na sintetične konte in tehničnih rezervacij segmenta Življenjska zavarovanja izključujejo vsa sredstva, ki bodo ali so bila odsvojena v istem obdobju primerjave, zato so upoštevala prispevek skupine Cattolica v odstotnih spremembah.Milano – Na sestanku, ki mu je predsedoval Andrea Sironi, je upravni odbor Assicurazioni Generali odobril finančne podatke na dan 31. marca 2022.
Obračunane kosmate premije Skupine so se povečale za 6,1 % na 22.322 milijonov evrov zaradi rasti na področjih Življenjska zavarovanja ter Premoženjska in nezgodna zavarovanja. Čisti prilivi na področju Življenjska zavarovanja so se povečali na 3,9 milijarde evrov (+19,3 %) in potrdili pozitiven trend pri zavarovanjih z naložbenim tveganjem in riziko zavarovanjih. Tehnične rezervacije za Življenjska zavarovanja so znašale 423,4 milijarde evrov in bile v primerjavi s poslovnim letom 2021 stabilne (-0,3 %), kar odraža uspešnost finančnih trgov pri zavarovanjih z naložbenim tveganjem, kljub povečanju neto prilivov.

Poslovni rezultat Skupine je znašal 1626 milijonov evrov (+1,1 %).
Na področju Življenjska zavarovanja se je za 7,2 % povečal rezultat iz poslovanja in potrjuje odlično tehnično donosnost, stopnja donosa novih zavarovanj pa je znašala 4,94 % (4,44 % v prvem četrtletju 2021).

Poslovni rezultat na področju Premoženjska in nezgodna zavarovanja je bil pozitiven (+1,2 %), tudi zaradi prispevka skupine Cattolica. Kombinirani količnik je znašal 90,4 % (+2,4 odstotne točke), kar je predvsem posledica višjega škodnega količnika.

Poslovni rezultat na področju Upravljanje s sredstvi in premoženjem se je zmanjšal na 260 milijonov evrov (-14,5 %), in sicer izključno zaradi zmanjšanja provizij za uspešnost poslovanja v skupini Banca Generali v primerjavi s pomembnim rezultatom v prvih treh mesecih leta 2021, tudi zaradi uspešnosti finančnih trgov.

Poslovni rezultat na področju Holding in drugih poslovnih segmentih se je izboljšal predvsem zaradi rezultatov poslovanja z nepremičninami.
Rezultat Skupine, ki ni neposredno povezan s poslovanjem, je znašal -375 milijonov EUR (-275 milijonov EUR v 1. četrtletju 2021) zaradi oslabitev ruskih naložb, razpoložljivih za prodajo.

Čisti rezultat je znašal 727 milijonov EUR. Zmanjšanje za 9,3 % je odražalo že omenjene oslabitve, vključno z učinkom 96 milijonov EUR, povezanih z ruskimi instrumenti s fiksnim donosom v neposredni lasti Skupine in 40 milijonov EUR za delež v družbi Ingosstrakh. Brez tega vpliva bi čisti rezultat dosegel 863 milijonov EUR.

Skupna sredstva v upravljanju Skupine so znašala 680,5 milijarde EUR, kar je 4,1 % manj kot v letu 2021, predvsem zaradi dogajanja na finančnih trgih.
Glede izpostavljenosti Skupine v Rusiji je po oslabitvah v četrtletju delež v družbi Ingosstrakh in znesek naložb v instrumente s fiksnim donosom v neposredni lasti Skupine znašal 176 milijonov EUR (384 milijonov EUR v letu 2021) oziroma 40 milijonov EUR (188 milijonov EUR v letu 2021).

Skupina je imela tudi zanemarljive ruske in ukrajinske posredne naložbe ter naložbe, vezane na enote investicijskih skladov, ki so znašale 43 milijonov EUR (111 milijonov EUR v letu 2021) oziroma 34 milijonov EUR (117 milijonov EUR v letu 2021).
Lastniški kapital Skupine je znašal 25.639 milijonov EUR (-12,5 % v primerjavi z letom 2021). Sprememba je posledica zmanjšanja rezervacij sredstev, razpoložljivih za prodajo, za -4.797 milijonov EUR, ki izhaja predvsem iz gibanja instrumentov s fiksnim donosom.
Skupina je potrdila svoj odličen kapitalski položaj s količnikom kapitalske ustreznosti 237 % (227 % v letu 2021). Povečanje za 10 odstotnih točk je predvsem odraz pozitivnega razvoja trgov v prvem četrtletju (ki so jih povzročili dvig obrestnih mer in zmanjšanje pribitkov pri državnih obveznicah, ki so bili le delno izravnani s padci na delniškem trgu, povečanjem nestanovitnosti in inflacije), ki so, skupaj s prispevkom normaliziranega ustvarjanja kapitala, več kot odtehtale negativne učinke iz transakcij združitev in prevzemov, rezervacij za dividende za to obdobje in pričakovanih regulativnih sprememb v četrtletju (povezanih s spremembami EIOPA glede opredelitve netveganih referenčnih obrestnih mer).

Celotno sporočilo za medije je dostopno na povezavi: https://www.generali.com/media/press-releases/all/2022/Financial-Information-as-of-31-March-2022-Press-Release


GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2020 presegel 70,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 65,9 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi deluje Skupina preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 12 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Ob zavezi k trajnostnemu delovanju, je Generalijeva ambicija postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.


Značke: generali, poslovanje