franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Danes

15°

Ponedeljek
Pretežno jasno

5° / 25°

Torek
Pretežno jasno

9° / 25°

Sreda
Pretežno oblačno

9° / 22°

Četrtek
Dež

11° / 19°

Petek
Rahel dež

10° / 16°

Sobota
Rahel dež

8° / 17°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
k.e.

Trotovšek odstopil, zaposleni v strahu za delovna mesta

Trotovšek odstopil, zaposleni v strahu za delovna mesta
Kakšna bo prihodnost komunale?
RADIO KUM


Seja trboveljskega občinskega sveta je bila včeraj(16.3.) osredotočena na stanje v komunali. Svetniške skupine so že na prejšnji seji pripravile vrsto vprašanj za direktorja komunale Tomaža Trotovška, ki je na včerajšnji seji, ob burni razpravi kdo je za kaj kriv oziroma odgovoren, napovedal svoj odstop. Seje so se želeli udeležiti tudi zaposleni na komunali, a jim to ni bilo omogočeno.
Tomaža Trotovška smo vprašali, ali je o odstopu razmišljal že dalj časa ali je bila odločitev hipna, predsednika Sveta delavcev Luko Žnidarja pa, zakaj so se želeli zaposleni udeležiti seje.
POSNETEK SPODAJ

In še to, posnetek včerajšnje seje je že objavljen na spletni strani občine.

Danes ( petek, 18.3.) so se z izjavo za javnost odzvali tudi na Občini Trbovlje. Objavljamo jo v celoti.

Na Občino Trbovlje in njeno vodstvo se že vse od pričetka tematike okoli pravočasnega ali nepravočasnega nakupa plina izvajajo pritiski in diskreditacija. Tudi predstavitev Tomaža Trotovška na seji 16. marca ni bila usmerjena v predstavitev tematike finančnega stanja JP Komunala Trbovlje d.o.o. kot tudi ne v iskanje rešitev (kar je bila točka dnevnega reda) ampak je bila predstavitev usmerjena predvsem v diskreditacijo vodstva občine, kar se počne že vse od meseca novembra 2021 in se še nadaljuje tudi v izjavah, ki jih te dni daje direktor v odstopu. Županja občine z direktorjem ni imela osebnega stika ne kakršnekoli druge komunikacije že vse od lanskega leta. Občina Trbovlje in njeni zaposleni pa so korektno izvajali naloge in komunikacijo, ki je bila povezana s podjetjem, zato takšne očitke Tomaža Trotovška zavračamo. Takšno blatenje v javnosti in netenje nemira ne doprinese k reševanju situacije, še več, vnaša nemir in slabo voljo med zaposlene na komunali.
Cilj Občine Trbovlje, kot najbrž vseh ostalih deležnikov je, da se zadeve umirijo, uredijo v skladu z zakonodajo ter da je v najkrajšem možnem času imenovan nov nadzorni svet. Postopki za imenovanje le tega so že stekli. Občinski svet bo na dopisni seji predvidoma prihodnji teden imenoval nadzorni svet. Do takrat, dokler nadzorni svet na svoji seji ne obravnava odstopne izjave direktorja, tekoče posle vodi direktor v odstopu. V primeru njegove odsotnosti pa tisti, ki ima v podjetju za to pooblastila. Torej tako, kot je bilo to že sedaj, če je bil direktor odsoten. Direktor v odstopu, Tomaž Trotovšek, pa je podal obvestilo, da po odstopu s funkcije uveljavlja mirovanje svojega delovnega mesta na komunali, torej bo kot zaposlen ostal v podjetju.
JP Komunala Trbovlje ima v tem trenutku po naših informacijah plačane vse obveznosti. Zaposleni so in bodo prejemali izplačila plač in ostalih pravic z naslova pogodb o zaposlitvi. Prav tako delo komunale teče naprej, kot je doslej in se za zaposlene in občane nič ne spreminja. Edina sprememba trenutno je ta, da je direktor odstopil in bo v najkrajšem možnem času v skladu z zakonom imenovan nov direktor.
Pozdrav / Regards

Kabinet županje

Tomaž Trotovšek, Luka Žnidar