Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Danes

14°

Sobota
Dež

3° / 11°

Nedelja
Pretežno oblačno

2° / 13°

Ponedeljek
Delno oblačno

1° / 12°

Torek
Rahel dež

3° / 11°

Sreda
Dež

5° / 11°

Četrtek
Rahel dež

3° / 13°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
k.e.

Kaj se dogaja v nagrajeni tovarni?

Kaj se dogaja v  nagrajeni tovarni?
Letošnji nagrajenci
Steklarna Hrastnik

Danes dopoldne se je pred hrastniško Steklarno zbrala množica in mimoidoči so se spraševali, kaj se dogaja v tovarni.

Po našem poizvedovanju naj bi šlo za nezadovoljstvo nekaterih " šefov in vodji", ki so posledično dali odpoved.  Zdaj smo prejeli tudi uradno pojasnilo vodstva podjetja, ki ga objavljamo v celoti:

TEKST SPODAJ

V Steklarni Hrastnik so potrdili, da so danes prejeli nekaj napovedi o odpovedi delovnega razmerja. Po opravljenih razgovorih z vsemi zaposlenimi je vodstvo podjetja lastniku, GlobalGlass AG, podalo poročilo o stanju v podjetju in sprejelo nadaljnje ukrepe.

Generalni direktor, mag. Peter Čas, uživa polno podporo in zaupanje vodstva GlobalGlass AG, ki je tudi lastnik Steklarne Hrastnik. Operativno vodenje podjetja sledi strategiji in začrtanim ciljem, vodstvo pa uživa popolno zaupanje.

V vezi z napovedanimi odpovedmi delovnih razmerij pa so v Steklarni Hrastnik dejali, da so vsem, ki so danes izrazili napoved odpovedi delovnega razmerja, omogočili krajši čas za razmislek ter s tem možnost za umik odpovedi. Ob tem pa so poudarili, da današnje odpovedi niso odraz širšega nezadovoljstva zaposlenih v podjetju, temveč so posledica določenih škodljivih namer. V Steklarni Hrastnik so tudi potrdili, da so določeni posamezniki vršili močan pritisk na lastnika Steklarne Hrastnik za zamenjavo vodstva, s katerim so želeli izsiliti menjavo vodstva izključno zaradi lastnih interesov.

V podjetju so dejali: »Verjamemo v znanje. V delo. V razvoj. Ne v populizem. Seveda obžalujemo, da se je določeno število zaposlenih odločilo podati namero o enostranski odpovedi delovnega razmerja. Zato smo prav z vsakim od njih opravili individualni razgovor, poslušali razloge ter seveda pojasnili tudi stališče podjetja. Vemo, da so bili delavci žal zavedeni s strani določenih posameznikov v podjetju, toda legitimna pravica posameznika je, da sprejema odločitve o svoji prihodnosti.«

Koliko od napovedanih odpovedi se bo tudi uresničilo, v podjetju niso želeli špekulirati, saj so prav vsem sodelavkam in sodelavcem omogočili čas za razmislek. Vodstvo podjetja se zaveda trenutnega stanja tako v podjetju kot splošno na trgu dela. Pomanjkanje delovne sile tako zaradi epidemije Covida-19 ter z njo povezanih odsotnosti (izolacije in karantene) ter splošno pomanjkanje deficitarnih poklicev seveda pušča določene posledice na trgu dela. Težave in posledice pa občutijo na obeh straneh, tako delodajalci kot zaposleni.

V Steklarni Hrastnik bodo storili vse, da bodo trenutno situacijo rešili po mirni, spoštljivi in predvsem razumevajoči poti. Zavedajo se, kaj pomeni dober zaposleni in kako dragoceno je znanje, ekipno delo ter predvsem spoštljiv odnos. Cilji podjetja pa ostajajo visoki in brez kompromisa pri doseganju kvalitete izdelkov v povezavi s trajnostnim napredkom.