stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Danes

Ponedeljek
Pretežno jasno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

9° / 25°

Sreda
Pretežno oblačno

9° / 22°

Četrtek
Dež

11° / 17°

Petek
Rahel dež

10° / 17°

Sobota
Rahel dež

9° / 15°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
K.E.

Vlada v Zasavju opravila več kot 70 srečanj

Vlada v Zasavju opravila več kot 70 srečanj
Vlada v Zasavju opravila več kot 70 srečanj
K.E.

Zasavsko statistično regijo je včeraj obiskali predstavniki vlade. Gre za ustaljene vladne obiske regij. Tokrat obiska je vlada začela z dopoldanskim delovnim posvetom, ki je bil v Litiji, zaključila pa ga je z javno tribuno o razvoju regije v Delavskem domu v Trbovljah, ki so se je udeležili župani, gospodarstveniki in drugi nosilci razvoja v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša je uvodoma izpostavil, da je Zasavsko regijo z vlado obiskal pred petnajstimi leti – opazijo se mnoge izboljšave, a veliko problemov je še vedno enakih.

Minister za zdravje je izpostavil, da je Zasavje po precepljenosti proti covidu-19 najboljša med vsemi slovenskimi regijami. Pohvalil je Splošno bolnišnico Trbovlje, ki se je v času epidemije in trenutnega četrtega vala več kot izkazala, saj kljub temu, da zdravi bolnike s covid-19, v polnem obsegu opravlja tudi ostale programe.
Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je v regiji opravil več srečanj ter obiskal prenovljeno tržnico v Hrastniku, nekaj kmetij in Biodinamično sirarno Sešlar. Minister kljub manj primernim naravnim danostim za kmetijstvo v Hrastniku vidi veliko rezerv in potenciala.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je izpostavil, da so zagotovili proračunska sredstva za sanacijo degradiranih površin Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH). Na javni tribuni je poudaril, da sta cestna in železniška infrastruktura predpogoj za razvoj gospodarskih aktivnosti ter za mobilnost prebivalcev regije, ter med vsemi projekti urejanja cest in ostali stvari izpostavil tudi nove železniške postaje.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je seznanil z delom policije in varnostnimi razmerami v Zasavju, obisk pa zaključili z ogledom radijskega oddajnika na Kumu. Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvone Černač pa si je med obiskom trboveljske osnovne šole ogledal z evropskimi sredstvi urejeno zunanjost šole, s sogovorniki v regiji pa je razpravljal tudi o priložnostih sklada za pravični prehod.

Vlada je prepoznala tudi vodni potencial na srednji Savi, gradnja treh hidroelektrarn je v fazi umeščanja v prostor, ki zelo hitro poteka. Minister za okolje Andrej Vizjak je ob tem dodal, da je za projekt hidroelektrarne na Savi trajalo šestnajst let, da je prišlo do podpisa koncesijske pogodbe. Izpostavil je tudi podpis sporazuma z občinami.

Medtem ko so z ministrstva za kulturo so ob obisku ministra Vaska Simonitija v Zasavju izpostavili nekatere projekte in programe, ki jih ministrstvo v regiji (so)financira. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa je ob srečanju z načelniki upravnih enot ocenil, da upravne enote delajo dobro in da so uspešne.
Skupno so ministri ali državni sekretarji v ponedeljek in opravili več kot 70 srečanj v vseh štirih občinah zasavske regije.