bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Danes

11°

Sreda
Dež

3° / 13°

Četrtek
Rahel dež

3° / 13°

Petek
Delno oblačno

2° / 14°

Sobota
Dež

4° / 13°

Nedelja
Dež

2° / 13°

Ponedeljek
Pretežno oblačno

2° / 13°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
Promocijski prispevek

3D zebra za večjo varnost v prometu tudi v Ljubljani

3D zebra za večjo varnost v prometu tudi v Ljubljani
3D zebra za večjo varnost šolarjev tudi v Ljubljani.
Generali

Eden od trajnih ukrepov letošnjega Evropskega tedna mobilnosti v Ljubljani je tudi zaris 3D zebre na Derčevi ulici, v bližini OŠ Riharda Jakopiča.

Projekt 3D zeber za večjo varnost v prometu je nastal na pobudo zavarovalnice Generali, kot del preventivne kampanje Varno ima vedno prav, s podporo Zavoda Varna pot in v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, ki se je med prvimi občinami pridružila pobudi umeščanja 3D zeber na območja umirjenega prometa.

3D zebre so na začetku šolskega leta že pozdravili v Velenju in na Ptuju, danes pa so slavnostno predali v uporabo tudi 3D zebro v Ljubljani. Na križišču Derčeve in Pavšičeve ulice so namesto običajnega prehoda za pešce narisali 3D zebro, navidezno tridimenzionalen prehod za pešce, s čimer želijo na inovativen način še dodatno umiriti promet, opozoriti voznike na previdnost ter povečati vidljivost najranljivejših udeležencev v prometu.

Mitja Feri, član uprave Generali zavarovalnice: »Kot pravi vseživljenjski partner želimo v zavarovalnici Generali poskrbeti za varnost zavarovancev v vseh življenjskih trenutkih, zato delujemo v širšem družbenem okolju. Varnost, še zlasti med najbolj ranljivimi udeleženci, je naša dolgoročna odgovornost. Preventivna kampanja Varno ima vedno prav in projekt 3D zeber je zato naš skupni prispevek k spodbujanju prometne kulture, za večjo varnost v prometu in preprečevanju prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa.« Vodja kampanje in direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Svetlana Almaš iz zavarovalnice Generali pa je napovedala, da bodo letošnji pilotski projekt nadaljevali prihodnje leto in ga razširili tudi v druge slovenske občine.

"V Sloveniji smo še vedno priča (pre)mnogim prometnim nesrečam, v katerih so udeleženi otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih, ki predstavljajo skoraj polovico vseh smrtnih žrtev v prometu. V letu 2020 je umrlo 39 ranljivih udeležencev cestnega prometa, kar je 49 odstotkov vseh umrlih. Te številke so k ukrepanju spodbudile tudi zavarovalnico Generali, zato smo združili moči in se povezali z občinami, saj želimo na bolj inovativen način prispevati k večji varnosti in k zmanjšanju števila nesreč na območjih umirjenega prometa," je povedal Robert Štaba, predsednik Zavod Varna pot.

mediaspeed0063.jpg
Raper Trkaj z zborčkom šolarjev iz bližnje Osnovne šole Riharda Jakopiča je zapel himno kampanje »Varno ma vedno prov«.
Generali

V Ljubljani je nastopil tudi raper Trkaj s svojo pesmijo »Varno ma vedno prov«, ki ga je v sodelovanju z ravnateljico Dobrilo Lazović spremljal zborček šolarjev iz bližnje Osnovne šole Riharda Jakopiča. Trkajeva pesem je tudi himna preventivne kampanje VARNO IMA VEDNO PRAV, ki s številnimi vsebinami opozarja na napake v prometu in jih delamo vsi, tako pešci kot tudi kolesarji in vozniki.

Projektu na pot so z izrisi 3D zeber na cestiščih pomagali tudi v podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice z direktorjem Andrejem Oračem. Poleg zarisa 3D zebre so v Ljubljani ob Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka že 20. leto zapored, predstavili letos še šest trajnih ukrepov za varnejšo mobilnost.

mediaspeed0917.jpg
Mitja Feri, član uprave zavarovalnice Generali, Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, Svetlana Almaš, vodja projekta Varno ima vedno prav in direktorica marketinga zavarovalnice Generali ter Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana z Levčkom, maskoto zavarovalnice.
Generali

Kako 3D zebra vpliva na upočasnitev vožnje?
Zaradi svoje vizualne podobe 3D zebra pritegne pozornost voznikov, jih upočasni in spomni, da so na območju, kjer so v prometu prisotni tudi otroci, kolesarji in pešci. Narisana je tako, da spominja na stopnico.