900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Danes

Sobota
Dež

3° / 11°

Nedelja
Pretežno oblačno

3° / 13°

Ponedeljek
Delno oblačno

0° / 12°

Torek
Rahel dež

4° / 11°

Sreda
Dež

5° / 12°

Četrtek
Rahel dež

4° / 13°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
k.e.

V Velenju zaradi cepljenja zaprli šolo, v Zasavju začnejo šolnike cepiti danes

V Velenju zaradi cepljenja zaprli šolo, v Zasavju začnejo šolnike cepiti danes
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje danes ne bo izvajala pouka. Razlog: dve tretjini učiteljev včeraj cepljenih učiteljev na šoli ima močne reakcije na cepivo.

»Verjamem, da bodo ti stranski učinki izzveneli, vedeli smo, da reakcija na cepljenje bo, nismo pa pričakovali, da v takšnem obsegu. Računam tudi, da bo pouk v ponedeljek normalno potekal,« je za Radio Celje in Novi tednik povedal ravnatelj šole Sebastjan Kukovec.

Kukovec dodaja, da je šola takoj vzpostavila stik z Nacionalnim inštitutom RS za javno zdravje in velenjskim zdravstvenim domom ter ministrstvom za šolstvo. Izpad današnjega pouka pa bodo nadomestili med šolskim letom.

»Moram pohvaliti vse sodelavce in tehnično osebje za hiter odziv in za vso pomoč. Na šoli smo se v velikem deležu odločili za cepljenje, kar smo tudi spodbujali, saj smo želeli zagotoviti varnost in nemoten pouk. Moramo poskrbeti za kvalitetno pedagoško delo,« še omenja ravnatelj.

----

Pismo ravnatelja objavljamo v celoti:

Spoštovani starši, najprej naj se vam iskreno opravičim za tole izredno obvestilo. Včeraj je bilo kar 2/3 učiteljev šole cepljenih proti Covid 19. Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12. 3. 2021 odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka. Tako bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda jutri v celoti odpadel.

V primeru, da za jutri ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke bomo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6.00 do 13.00 ure. Prav tako smo primorani odpovedati aktivnosti v OPB po 13.00 uri. Ob tem vas vljudno prosim, če lahko dvignete otroke najkasneje do 13.30 ure. Malica in kosilo za učence, ki se bodo udeležili nujnega varstva bo zagotovljeno.

Izpad jutrišnjega pouka bomo nadomestili tokom šolskega leta. Spoštovani starši, še enkrat dovolite, da se vam iskreno opravičim za nastalo situacijo in zahvalim za razumevanje. Vljudno vas prosim za pomoč pri informiranju staršev otrok v oddelkih, kjer so vaši otroci, saj se bojim, da nekateri starši, ob tako poznem sporočanju ne bodo videli tega obvestila. V naprej se vam zahvaljujem za vašo požrtvovalnost in pomoč pri obvladovanju te izredne situacije in vam želim lep preostanek večera, našim učencem pa lep podaljšan vikend.

Vse dobro Sebastjan Kukovec, ravnatelj
----

Danes naj bi s cepljenjem učiteljev in vzgojiteljev začeli tudi v Zasavju. Najprej je na vrsti Hrastnik, jutri Trbovlje in Litija, prihodnji teden pa bodo cepili tudi zaposlene v zagorskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Značke: velenje, cepljenje, šola