podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Danes

15°

Četrtek
Delno oblačno

11° / 22°

Petek
Pretežno jasno

7° / 23°

Sobota
Delno oblačno

8° / 24°

Nedelja
Delno oblačno

9° / 25°

Ponedeljek
Delno oblačno

10° / 22°

Torek
Delno oblačno

12° / 22°

S Kumom po nakupih v EVJ center
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
S Kumom po nakupih v EVJ center
Vabilo na pogovorni večer z gospodom Borutom Pahorjem
Pravila Radia Kum Trbovlje - posvetovalni referendumi
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
K.E./STA

Roglič: Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil

Roglič: Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil
Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je drugič zapovrstjo osvojil Vuelto in sezono sklenil na najboljši možni način.

Zvezdnik svetovnega kolesarstva je na letošnji Vuelti v prvi vrsti dokazal, kako vsestranski tekmovalec je. V primerjavi s tekmeci je bil tako rekoč nepremagljiv v sprintih, v gorah pa je zadržal prednost in se podpisal pod tretjo skupno zmago na tritedenskih dirkah.

"Uživali smo, saj smo vedeli, da moramo opraviti le še s to etapo, preden tako dirko kot tudi sezono zaključimo na tako lep način," so bile prve besede 31-letnega Kisovčana za organizatorja dirke po Španiji.

Obeh zmag v Madridu ni želel primerjati. Vsaka je terjala ogromno odrekanja, je poudaril. "Vedno pravim isto, da kadarkoli zmagaš, je lepo in še posebej zahtevno. Nemogoče je primerjati obe zmagi na Vuelti. Sem zelo zelo zadovoljen, da sem dobil dirko in na ta način sklenil sezono."

Kar se tiče uspehov na največjih dirkah, se je Roglič z zlatimi črkami zapisal v sezono, ki je bila sprva prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, v nadaljevanju pa izpeljana po zelo natrpanem sporedu. Sezono bo končal na prvem mestu na svetovni lestvici, na novinarsko vprašanje, ali je ta trenutek najboljši kolesar na več etapnih dirkah, pa ostaja zadržan.

"Ne vem. Raje recimo, da sem bil najboljši na tej Vuelti. Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil, kar ostaja izziv za naslednje sezone. A zdaj bomo najprej proslavljali," je prvo izjavo sklenil Zasavec, ki ga je v zaključku sezone motiviralo tudi drugo mesto na septembrskem Touru, na katerem je moral priznati premoč rojaku Tadeju Pogačarju.

Letošnje tekmovalno obdobje je sklenil z 12 zmagami, dirkal pa je 51 dni. Samo na letošnji Vuelti je zabeležil štiri etapne zmage, dodal pa je še tri druga mesta in zasluženo stopil na najvišjo stopničko v Madridu, v katerem je še drugič zapovrstjo donela slovenska himna. Tokrat za konec kolesarske sezone 2020.

"Lepo je znova biti na odru za zmagovalce. To leto je bilo posebno zaradi koronske krize, zato vsem v prihodnosti želim, da bi ostali zdravi. Rad bi se zahvalil predvsem organizatorjem, ki so nam omogočili, da smo lahko dirkali toliko časa. Dirka je bila odlično organizirana, užival sem prav vsak dan," je z vrha odra za zmagovalce javnost nagovoril Zasavec.

Še enkrat več je pohvalil ekipo Jumbo-Visme ter se zahvalil za podporo tako v Španiji kot iz domovine. "Rad bi se zahvalil vsem tekmovalcem, še posebej mojim moštvenim kolegom, ki so me vsak dan spodbujali, da bi bil kar najboljši. Ves čas sem čutil njihovo podporo in tudi tisto iz domovine, predvsem od družine. Sicer jih ni tukaj z mano, a oni so mi omogočili, da sem tu, kjer sem. Lepo je dobiti rdečo in zeleno majico, to je krona moje sezone," je še sklenil Roglič.

V Strahovljah pripravili ognjemet

V Rogličevem rojstnem kraju Strahovlje, so po njegovi zmagi na Vuelti pripravili veličasten ognjemet. Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan pa je še enkrat dodal, da je ponosen na njihovega častnega občana. V zahvalo za izjemen dosežek je bilo Zagorje že dan prej odeto v rdečo.