Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Danes

14°

Sobota
Dež

3° / 12°

Nedelja
Pretežno oblačno

1° / 14°

Ponedeljek
Delno oblačno

-0° / 13°

Torek
Rahel dež

3° /

Sreda
Rahel dež

4° / 13°

Četrtek
Dež

3° / 13°

Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Doživite poletje s Kumom in Lisco!
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
K.E./STA

Sodišče ugodilo pritožbi glede Medijskih toplic

Sodišče ugodilo pritožbi glede Medijskih toplic

Višje sodišče v Ljubljani je ugodilo pritožbi občine Zagorje ob Savi in razveljavilo prodajno pogodbo o prodaji Medijskih toplic družbi za posredništvo in trgovino Meru iz Ljubljane za 375.000 evrov.

Zagorska občina se je pritožila, saj je imela pravico predkupnega upravičenca, ki jo pa zaradi epidemije s covidom-19 ni uspela uveljaviti.

Sodišče je tako stečajnemu upravitelju Medijskih toplic Igorju Bončini naložilo vložitev novega predloga za prodajo toplic, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa

Župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan je ob vložitvi pritožbe maja letos povedal, da so v stečajnem postopku Medijskih toplic zahtevali prekinitev nadaljnjih prodajnih aktivnosti, saj so ugotovili, da postopek prodaje ni bil skladen z insolvenčno zakonodajo.

Občina je zato zahtevala meritorno presojo že izdanih sklepov o soglasju k sklenitvi prodajne pogodbe, zoper katero je vložila pritožbo. "Občina želi, da je postopek izveden zakonito in transparentno," je takrat dejal Švagan.

Bončina pa je sodišču predlagal, da zahteve občine v celoti zavrne in mu kot stečajnemu upravitelju izda navodilo za nadaljevanje postopka prodaje. Zaradi omenjene pritožbe še ni sklenil prodajne pogodbe s podjetjem Meru v vrednosti 375.000 evrov, čeprav se je s prodajo strinjal ločitveni upnik, ljubljansko podjetje za upravljanje naložb Alos.

Zagorska občina je sicer novembra lani izkazala zanimanje za nakup toplic. Kot so takrat navedli, bi toplice, ki že vrsto let propadajo in so v zelo slabem stanju, za občino pomenile naložbo za prihodnost. Občina je toplice želela kupiti po zmerni ceni in občinski svet je na novembrski seji župana Švagana pooblastil za začetek pogajanj. Ta se potem niso začela.

Spomnimo ...

Družba Hotel Medijske toplice, ki je bila nekdaj del Poslovnega sistema Zupanc, ne posluje že od leta 2009, v postopku stečaja pa je od januarja 2017. Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je dolžno vzdrževati tudi okolico.

Stečajni upravitelj je 24.000 kvadratnih metrov velik kompleks v Izlakah, katerega tržno vrednost je ocenil na nekaj manj kot 1,4 milijona evrov, uspel prodati šele v šestem poskusu. To se je zgodilo 8. aprila letos, potem ko je bilo podjetje Meru edino, ki je na poziv Bončine marca izboljšalo ponudbo, medtem ko se drugi ponudnik za to ni odločil.