mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Danes

Petek
Pretežno oblačno

2° / 15°

Sobota
Dež

4° / 18°

Nedelja
Pretežno oblačno

6° / 23°

Ponedeljek
Delno oblačno

7° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 25°

Sreda
Dež

11° / 22°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Novice
K.E.

Pomembna obvestila in številke od Radeč do Litije

Pomembna obvestila in številke od Radeč do Litije
Mobilni telefoni
dreamstime

Občina Radeče je v sodelovanju s Štabom CZ Občine Radeče vzpostavila telefonsko številko 03 56 80 802 preko katere občina zagotavlja informacije glede potrebne pomoči pri oskrbi onemoglih občanov in drugih nujnih zadev. Občanom so dosegljivi vsak dan 7h in 19h.

Telefonska številka je namenjena:

- družinam, katerim je odrejena stroga izolacija;

- starejšim osebam , ki nimajo drugih možnosti za oskrbo s hrano in zdravili;

- staršem zaposlenih v ustanovah pomembnih za delovanje družbe in države v izrednih razmerah

Vsi, ki nimate možnosti dostopa do trgovine ali lekarne, si lahko na telefonsko številko 03 56 80 802 naročite potrebna živila ali zdravila, ki vam jih bo civilna zaščita dostavila v roku 1 dne. Civilna zaščita bo preverjala upravičenost do pomoči. Na telefonsko številko 03 56 80 802 lahko javite tudi, da potrebujete varstvo otrok zaradi zaprtja šole ali vrtca.

Občina Hrastnik in Štab CZ Občine Hrastnik sta vzpostavila INFO CENTER OBČINE HRASTNIK za pomoč občankam in občanom.

INFORMACIJE/POMOČ/PROSTOVOLJCI 03 56 54 360 in povezani@hrastnik.si

Številka je namenjena vsem, ki potrebujete kakršnekoli informacije in/ali pomoč (starejši, dostava nujnih življenjskih potrebščin, oskrba …). Telefonska številka je namenjena tudi vsem, ki bi se želeli javiti za prostovoljce in nam pomagali vzpostaviti mrežo pomoči. Pišete nam lahko tudi preko e-naslova. Vsak dan od 8.00 do 20.00.

NUJNI PRIMERI 03 56 54 363

Številka je namenjena IZKLJUČNO nujnim primerov, za pomoč obolelim za virusom oz. osebam, ki so v karanteni. Vsak dan, 24 ur na dan (24/7).

Prostovoljce pozivajo, da se jim javijo na zgoraj zapisani kontakt (03 56 54 360), saj želijo občinsko prostovoljsko mrežo organizirati ob podpori Rdečega križa Hrastnik. Le prostovoljkam/cem vključenim v občinsko mrežo lahko nudijo potrebno zaščitno opremo in identifikacijski dokument (v izogib morebitnim zlorabam na terenu, ki se na žalost že dogajajo)

Tudi v Občini Zagorje so se odločili vzpostaviti enotno kontaktno številko za občane, kjer jim bodo na voljo za vsa vprašanja med 8. in 18. uro. Številka je 03 56 55 700.

Za pomoč starejšim in obolelim pa bodo poskrbeli na zagorskem rdečem križu, njih pa lahko pokličete na 041 772 621.

Občina Trbovlje, Štab CZ Občine Trbovlje, OZ Rdečega križa Trbovlje in PGD Trbovlje – mesto so združili moči in stopili skupaj tudi v situaciji, ko je treba priskočiti na pomoč starejšim in onemoglim občanom, ki nimajo svojcev, da bi poskrbeli za njih pri oskrbi z nujnimi živili v času epidemije.

Od 16. marca, lahko tako starejši občani med 7.30 in 11. uro na številko 03 56 67 740 sporočijo kaj od nujnih živil potrebujejo, prostovoljci OZ Rdečega križa Trbovlje bodo namesto njih opravili nakup živil, prostovoljci PGD Trbovlje – mesto pa bodo poskrbeli, da bodo ta živila starejšim občanom tudi dostavljena.

Pomoč starejšim in onemoglim v občini Trbovlje velja do preklica. Ker delo opravljajo prostovoljci, prosimo, da se pomoči ne zlorablja in da pomoč koristijo zgolj starejši občani in onemogli občani, ki nimajo svojcev oziroma znancev, ki bi jim v teh izrednih razmerah priskočili na pomoč. Ob tem Občina Trbovlje in štab CZ Občine Trbovlje ponovno apelirata na vse občane, da se zadržujejo doma, saj s tem največ prispevajo k zajezitvi širjenja virusa.

Občina Litija je vzpostavila dežurno telefonsko številko 01 8963 420, na katero lahko pokličete vse dni v tednu od 8.00 do 20.00 ure.

Namenjena je vsem tistim občankam in občanom, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa ali eventuelne okužbe, ne morete, ne smete ali ne želite zapustiti stanovanja in se sami ali prek pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ne morete sami oskrbovati z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki, zdravili ali drugimi nujnimi zadevami.

Prosijo, da navedeno število pokličete le v zgoraj opisanih primerih. Za vse ostale informacije o koronavirusu pokličite 080 1404 (Klicni center za informacije o koronavirusu).

Lahko tudi pišete na elektronski naslov obcina.litija@litija.si.

Značke: občine, obvestia, zasavje