profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Danes

Sobota
Delno oblačno

4° / 18°

Nedelja
Delno oblačno

5° / 23°

Ponedeljek
Delno oblačno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 25°

Sreda
Pretežno oblačno

11° / 21°

Četrtek
Rahel dež

11° / 19°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
K.E.

GUŠTFEST V LAŠKEM

GUŠTFEST V LAŠKEM
Guštfest Laško 2019
Thermana Laško

Ste za kulinarični potep s ščepcem nostalgije?
V organizaciji Turističnega društva Laško, ki v letošnjem letu praznuje 130 let delovanja, se bo v soboto, 21. septembra v Laškem, odvijal Guštfest!
Zakaj Guštfest?
SSKJ »gušt« povezuje z zadovoljstvom ob dobri hrani, »guštati« pa opredeljuje kot uživanje v jedi. Gušt torej nedvomno povezujemo z užitkom, z nečim dobrim, ki pusti prijeten priokus in željo po še. Točno takšen bo tudi Guštfest, ki bo povezoval dva stebra – nostalgične spomine in kulinariko.
Nostalgija po dobrih starih časih, obujanje spominov skozi doživetje prostora, prikaza vsakdanjega življenja, otroštva nekoč, obujanje glasbe in plesa kot je bilo nekdaj … Vse to in še več bodo ponudili na letošnjem Guštfestu, pri čemer bodo festival z bogatim uličnim programom in dogajanjem na več trgih in točkah v starem mestnem jedru Laškega skušali ponuditi, kar se da inovativno in kreativno. K vstopu v časovno kapsulo seveda vabijo tudi obiskovalce. Nadenite si oblačila iz vašega najljubšega časovnega obdobja in stopite v časovni stroj ter odpotujte v čas po II. svetovni vojni. Izberite si ero po vašem okusu in uživajte v prepletu oblačil, glasbe in načina življenja različnih obdobij.
Kot pritiče druženju in obujanju spominov, bo v ospredju tudi kulinarika. Laščani premorejo odličnega chefa Marka Pavčnika iz Restravracije Pavus, ki se med drugim ponaša z laskavim nazivom JRE. Na ta dan bo svojo »kuhinjo« prestavil v staro mestno jedro Laškega in na kuharijo na prostem povabil tudi svoje kuharske prijatelje. Za Laško in Laščane bo kuhalo 5 uveljavljenih in priznanih kuharskih šefov. Sestavine, s katerimi bodo ustvarjali priznani slovenski chefi, pa ne bodo naključno izbrane. Med njimi bo glavno vlogo prevzelo pivo, kot se za pivovarsko mestece tudi spodobi. Ob podpori Pivovarne Laško Union bodo kuhali s pivom, ki obuja nostalgijo in spominja na lepe zlate "Golding" čase. »To bo dan nostalgičnega sprehoda skozi prijetne trenutke našega življenja. Guštfest bo za obiskovalce užitek - užitek spominov na čas, ki je minil. Obenem pa bo omogočal tudi nova kulinarična in drugačna doživetja,« pravi Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško. Vse nostalgike po duši in kulinarične navdušence vabijo, da si na koledarjih označite soboto, 21. september! »Guštati« se bo začelo ob 15. uri. Več na spletni strani www.gustfest.si, vabljeni pa tudi, da všečkate FB profil Guštfest.
Dobrodošli na Guštfestu 2019!