atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Danes

Četrtek
Dež

3° / 10°

Petek
Delno oblačno

1° / 15°

Sobota
Dež

4° / 17°

Nedelja
Pretežno oblačno

6° / 23°

Ponedeljek
Delno oblačno

7° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 26°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
Baby Center pridobil pečat Izbrana otroška trgovina leta 2024
Igriva eleganca in malčkom prijazna svečana oblačila
Novice
K.E./STA

Velik sprejem za Roglo!

Velik sprejem za Roglo!
zagorsko krožišče
Občina Zagorje

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v zadnji etapi letošnje dirke po Italiji, 17-kilometrski vožnji na čas po Veroni, prehitel Španca Mikela Lando na tretjem mestu skupne razvrstitve in s tem dosegel največji uspeh kolesarja s sončne strani Alp na tritedenskih dirkah doslej. Ekvadorec Richard Carapaz je potrdil skupno zmago na dirki.

"Smešno je, da razmišljamo, da en 'Slovenček' pride na Giro in konkurira najboljšim," je slovenskim novinarjem v veronski areni razlagal slovenski kolesarski junak dirke po Italiji Primož Roglič. Vidno izmučeni Zasavec je poudaril, da so končne stopničke zanj kot zmaga.

"Uvrstitev na oder za zmagovalce je zame kot zmaga. Ponosen in vesel sem," je pogovor začel Primož Roglič, ki je v zadnji etapi Gira, 17-kilometrski vožnji na čas, nadoknadil 23 sekund za Špancem Mikelom Lando in si zagotovil tretjo stopničko zmagovalnega odra. Pred njim sta končala Ekvadorec Richard Carapaz in Italijan Vincenzo Nibali.

"Zelo lepo je stati na odru. Predvsem se v tem trenutku ne počutim najbolj zdrav in v redu. Zagotovo se bom zavedal vseh teh dosežkov kasneje. V tem trenutku sem zelo vesel in ponosen," je nadaljeval 29-letni zvezdnik Jumbo-Visme. Enaindvajset etap, želodčne težave in srečanje z ograjo po enem od padcev so pri njem pustili posledice.

Roglič je na dirko s tremi letošnjimi zmagami prišel kot prvi favorit, na koncu pa je prikolesaril do prvega zmagovalnega odra v zgodovini slovenskega kolesarstva ter prvega za Jumbo-Vismo.

Sledi počitek

Nekdanji smučarski skakalec se bo karseda hitro odpravil proti domu, skušal čim prej nabrati moči in se odpočiti od kolesa, nato pa se bo moral kmalu začeti privajati na novo življenje.

S partnerico Loro Klinc - danes je od svojega srčnega izbranca dobila še tretji šopek na letošnjem Giru - bosta namreč v prihodnjih dneh dobila otroka.

"Predvsem bi se rad spočil in počel stvari, ki niso boleče," je povedal Roglič in dodal: "Se že veselim tudi novega načina življenja."

Častnega občana bodo pričakali v Zagorju

Odličen uspeh Rogliča bodo v sredo proslavili tudi Zasavci.Ob 18. uri bo na ploščadi v Zagorju ob Savi potekal veliki sprejem častnega občana Občine Zagorje ob Savi. Več podrobnosti izdamo kmalu.

Kolesarska zveza Slovenije bo že danes ob 18. uri pred ljubljansko mestno hišo pripravlja sprejem za slovenske kolesarske junake na čelu z Rogličem.