Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Danes

16°

Sreda
Rahel dež

11° / 20°

Četrtek
Delno oblačno

10° / 22°

Petek
Pretežno jasno

8° / 22°

Sobota
Delno oblačno

8° / 23°

Nedelja
Pretežno oblačno

10° / 22°

Ponedeljek
Rahel dež

12° / 19°

S Kumom po nakupih v EVJ center
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
S Kumom po nakupih v EVJ center
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
K.E.

Rudarske princese so se zbrale v delavskem domu

Rudarske princese so se zbrale v delavskem domu
ZON

Dogodek, poimenovan Rudarske princese je gostil uspešne zasavske ženske iz poslovnega sveta, športa, glasbe, umetnosti ...

Včeraj zvečer je Zavod ZON.si združil in povezal skoraj 50 uspešnih zasavskih žensk. Dogodek, poimenovan Rudarske princese je gostil uspešne zasavske ženske iz poslovnega sveta, športa, glasbe, umetnosti ... Namen srečanja, ki naj bi postalo tradicionalno, je, da se Zasavke na enem mestu srečajo, spoznajo, bodrijo, si pomagajo in navsezadnje poklepetajo.

»Čas je, da se uspešne zasavske ženske povežemo in skupaj ustvarjamo za dobro vseh nas in generacij, ki prihajajo. In medtem, ko uspešna ženska gradi prihodnost, doma še posesa, pomije posodo, naredi domačo nalogo z otroki in še tisoč drugih stvar. Ker so naše, zasavske princese tudi preproste ženske z vsakdanjimi težavami, skrbmi in čustvi,« je poudarila organizatorka dogodka Rudarske princese, urednica Zasavskih onlajn novic Neža Šabanovič Grmšek.

Svoje osebne zgodbe o tem, kako usklajevati posel in družino, so predstavile tri uspešne zasavske ženske: podjetnica Romana Skrinjar Alauf, ki pravi, da se je po težki bolezni ponovno rodila in ugotovila, da je potrebno uživati v trenutku in se veseliti majhnih stvari; podjetnica in zdaj poslanka v državnem zboru Vojka Šergan, ki je ob ustanavljanju podjetja pred 30 leti čez noč postala tudi mama, posvojila je namreč 11 dni starega dojenčka; in Nina Jelen, osnovnošolska učiteljica Podružnične šole Podkum, ki ji (predvsem v neprespanih nočeh) nikoli ne zmanjka idej, in ki poskrbi, da je šola zabavna.

Sledila je delavnica, v katerih so udeleženke pokazale in dokazale, kakšne adute skrivajo v rokavu. Vsako omizje je namreč dobilo nalogo, da v kratkem času z združenimi močmi ustanovi fiktivno podjetje, določi ime, blagovno znamko, slogan, lokacijo podjetja, ponudbo in poišče potencialne kupce. Vse, kar so prejele, je bil listič z idejo: luksuzni hotel s petimi zvezdicami, trgovina z erotičnimi pripomočki, poleti na Luno z raketo, ranč divjih prašičev, zip line iz trboveljskega dimnika in restavracija s hrano, nabrano v naravi. Ideje so švigale kot ognjemet in ni vrag, da se kakšna v prihodnosti uresniči. Zasavske dame pa so dokazale tudi, da je prihodnost v povezovanju in svoja storitve in produkte svojih podjetij povezala.