pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Danes

11°

Petek
Dež

8° / 15°

Sobota
Rahel dež

9° / 21°

Nedelja
Delno oblačno

8° / 21°

Ponedeljek
Pretežno oblačno

10° / 21°

Torek
Dež

10° / 19°

Sreda
Dež

10° / 18°

Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
sta/ke

Božič se po osmih letih poslavlja

Božič se po osmih letih poslavlja

V Švici bo aprila začel delovati holding Steklarne Hrastnik GlobalGlass. Kot pojasnjujejo, bodo tako omogočili nadaljnji mednarodni strateški razvoj steklarne, ki je v prvih treh mesecih letos ustvarila 15,2 milijona evrov prihodkov, kar je dva odstotka nad načrtom.

Dobiček v prvem trimesečju je medtem načrtovanega presegel kar za 43 odstotkov in je znašal 1,9 milijona evrov. Proizvodne kapacitete so skoraj v celoti zasedene do letošnjega zadnjega četrtletja, so še sporočili iz Steklarne Hrastnik.

Generalni direktor steklarne Peter Čas je prepričan, da bo holding GlobalGlass postavil temelje za dolgoročno rast in razvoj steklarne. "Dobri poslovni rezultati, rast povpraševanja in dejstvo, da so skoraj vse linije za pol leta naprej že zasedene, potrjujejo ambiciozne strateške načrte po širitvi proizvodnih zmogljivosti," je dejal.

Donedavni predsednik divizije stekla v Steklarni Hrastnik Andrej Božič bo v prihodnjih šestih mesecih v vlogi svetovalca s svojim znanjem, izkušnjami in povezavami odigral ključno vlogo pri vzpostavitvi delovanja novoustanovljenega holdinga GlobalGlass.

Hkrati bo Božič intenzivno vpet tudi v aktivnosti, povezane z vzpostavitvijo novega podjetja na Poljskem. Steklarna Hrastnik bo tam predvidoma še letos ustanovila podjetje, ki naj bi bilo v 40-odstotni poljski lasti in 60-odstotni lasti švicarskega holdinga, leta 2019 pa naj bi na Poljskem začeli graditi tovarno. Vrednost naložbe je ocenjena na 70 milijonov evrov.

Proizvodnja v novi tovarni na Poljskem bo predvidoma stekla že naslednje leto. Ta tovarna bo steklarni omogočila vstop na globalni steklarski trg.

Z omenjenimi aktivnostmi se zaključuje osemletno delovanje Božiča v Steklarni Hrastnik. Kot so pojasnili, Božič iz osebnih razlogov ni sprejel funkcije predsednika izvršnega odbora v holdingu GlobalGlass in se podaja naproti novim kariernim izzivom izven hrastniške steklarne. Člana izvršnega odbora v holdingu sta sicer Werner Vontobel in Igor Lah, ki prevzema aktivno poslovno vlogo.

V Steklarni Hrastnik so ob tem poudarili, da je Božič tlakoval pot sanacije in reorganizacije steklarne, kateri se je v obdobju od 2010 do 2017 pod njegovim vodstvom vsako leto izboljševalo poslovanje, Steklarna Hrastnik pa je tako postala eden vodilnih nišnih proizvajalcev visoko kakovostne embalaže.