kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Danes

Petek
Pretežno oblačno

2° / 16°

Sobota
Delno oblačno

4° / 18°

Nedelja
Pretežno oblačno

5° / 22°

Ponedeljek
Delno oblačno

6° / 25°

Torek
Pretežno jasno

10° / 25°

Sreda
Ni podatka

10° / 22°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Poletno vzdušje
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
Projekt Laško Bivak za bele vrhove: Iz odpadnih pločevink bodo postavili bivake
Novice
Da. B.

Ob velikonočnih še nogometni praznik: zmaga ostala doma

Ob velikonočnih še nogometni praznik: zmaga ostala doma
Ečo Marin
Ečo Marin

Spomladanski zasavski derbi med Rudarjem in Zagorjem, ki je bil odigran v okviru 19. kola 3. SNL - center, so z golom v 88. minuti dobili Trboveljčani.

Zasavski derbi si je ogledalo okrog 1400 gledalcev, videli pa so značilno bojevitost, nekaj lepih akcij ter dramatičen zaključek obračuna (2:1), po katerem je Rudar storil velik korak proti obstanku, medtem ko so Zagorjani ostali zasidrani v sredini lestvice. V letošnjem prvenstvu so bili v medsebojnih dvobojih boljši Trboveljčani, saj se je jesenski obračun na Mestnem stadionu v Zagorju končal brez zmagovalca (0:0). "Knapi" so dobili dva od zadnjih treh derbijev.

Srečanje v Trbovljah si je ogledal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in dal dodatno težo derbiju, ki je glede medijskega zanimanja že pred časom presegel lokalne okvire. Za goste je na najbolj množično obiskanem športnem dogodku v Zasavju kot vedno navijal tudi župan Matjaž Švagan, "čez hrib" je na stadion Rudar pripotovalo nekaj sto privržencev rdeče-belih. Za zvočno kuliso sta skrbeli navijaški slupini Kamnita in Crazy Boys.

PRILOŽNOSTI NA OBEH STRANEH
Tekmo so bolje začeli Zagorjani in prevzeli terensko premoč, toda prvi resnejši strel je pripadel domačim, Miha Gracar je ukrotil poskus Jana Bergerja. Nato pa so se začele priložnosti vrstiti na drugi strani. Ob popolni prevladi so gostje najprej zadeli vratnico, nato še enkrat namučili vratarja Klemna Radića, v 22. minuti pa le zadeli, ko je slabšo reakcijo obrambe izkoristil Luka Klančišar in "proletarce" popeljal v zasluženo vodstvo. Še eno žogo v mreži domačih je s parado po strelu Tilna Mlinarja preprečil Radić, nato pa so se gostje ustavili.

Rudar se je vrnil v igro in v 32. minuti se je v obetavni situaciji znašel Berger, žoga pa je nato prišla do Daniela Katića, ki je z natančnim udarcem uspel matirati Gracarja in tako postaviti izid prvega polčasa.

Tudi drugi del so bolje odprli gostje in si pripravili dva nevarna strela, nato pa so na zelenici zagospodarili domači. Po fantastični podaji mladega Jana Sotenška, ki je z nekaj potezami navdušil občinstvo, se je v odlični priložnosti znašel spretni Tom Zalaznik, izkazal se je Gracar. Vratar Zagorja je za vzdihe gledalcev poskrbel tudi ob projektilu Martina Škoberneta z razdalje, ko je s panterskim skokom ujel žogo.

Izkušeni čuvaj mreže je odbil tudi poskus Sotenška, nič pa ni mogel storiti v 88. minuti, ko je motor Rudarja in najboljši posameznik srečanja v vrstah domačih Staš Kazič s predložkom našel Roka Drnovška, kapetan zeleno-črnih pa je z glavo zadel in navijače dvignil na noge.

V sodnikovem dodatku je sledila najbolj sporna situacija na tekmi, ko je glavni sodnik Mitja Žganec razveljavil gol Zagorja zaradi prekrška nad vratarjem. Gostje odločitve razumljivo niso sprejeli najbolje, a protesti niso zalegli in ostalo je pri zmagi Rudarja.

ZGOŠČEN SPORED RUDARJA, POPRAVNI IZPIT ZAGORJA
Varovanci Miloša Hudarina z novimi tremi točkami napredovali na deseto mesto, a ker so bili uspešni tudi drugi konkurenti za obstanek, je razlika do mest, ki prinašajo izpad, ostala majhna. Zagorje je še naprej na petem mestu, kjer so varovanci Eduarda Navratila že velik del letošnje sezone.

Rudar bo v naslednjih dveh tednih igral kar štiri tekme, prvo že v sredo v Komendi, nato bo gostoval pri Bravu, naslednja domača tekma ga čaka 26. aprila proti Bledu. Zagorje bo v naslednjem kolu gostilo Velesovo

3. SNL - center, 19. kolo:

Rudar Trbovlje - Zagorje 2:1 (1:1)
Katić 32., Drnovšek 88.; Klančišar 22.

Ivančna Gorica - Bled Hirter 4:1 (1:1)
Brinje Grosuplje - Šobec Lesce 4:4 (1:2)
Sava Kranj - Tinex Šenčur 2:2 (1:0)
Jevnica - Kolpa 4:2 (3:1)
Velesovo - Komenda 2:0 (0:0)
Ilirija 1911 - AŠK Bravo 1:1 (0:1)

LESTVICA:
1. AŠK Bravo 45 točk
2. Ilirija 42
3. Bled Hirter 40
4. Ivančna Gorica 36
5. Zagorje 30
6. Tinex Šenčur 29
7. Komenda 22 (-1)
8. Brinje Grosuplje 22
9. Sava Kranj 21
10. Rudar Trbovlje 17 (-1)
11. Kolpa 17
12. Šobec Lesce 16
13. Velesovo 15
14. Jevnica 11