cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Danes

21°

Torek
Dež

10° / 18°

Sreda
Dež

10° / 19°

Četrtek
Delno oblačno

10° / 21°

Petek
Pretežno jasno

7° / 22°

Sobota
Delno oblačno

8° / 22°

Nedelja
Delno oblačno

10° / 23°

S Kumom po nakupih v EVJ center
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
S Kumom po nakupih v EVJ center
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
Da. B.

Fantastičen uvod, nato pa usoden padec

Fantastičen uvod, nato pa usoden padec
vszi

Primož Roglič je na Giru d'Italia že takoj na začetku opozoril nase in bil na pragu tega, da vsaj za eno etapo obleče legendarno rožnato majico vodilnega

Kisovški kolesar Primož Roglič je v petek v uvodu letošnje, že 99. dirke po Italiji znova pokazal svojo vrhunsko kakovost. In to v disciplini, ki mu do zdaj ni bila posebej pisana na kožo, v vožnji na čas, s katero se je dirka začela v nizozemskem Apeldoornu. V njej je zasedel drugo mesto, do prvega in s tem rožnate majice mu je manjkalo le nekaj stotink.

Šestindvajsetletni kolesar nizozemske ekipe Lotto NL-Jumbo je na 9,8 kilometra dolgi progi ob povprečni hitrosti več kot 53 km/h toliko zaostal za mnogo bolj poznanim kronometristom Nizozemcem Tomom Domoulinom.

"To je boleče in bizarno. Pojma nismo imeli, da je Primož lahko v kronometru tako dober, z ničemer nam ni dal vedeti, da bi lahko bil med najboljšimi. Zato za njega nismo primerno poskrbeli na progi, kot sam pravi, ni niti slišal naših navodil. Zdaj vemo, kako je močan, in zelo nam je žal, da njegova vožnja kariere ni bila nagrajena z rožnato majico," je po prologu razlagal vodja nizozemske ekipe Addy Engels.

NI SE MOGEL IZOGNITI PADCU
Drugo etapo od Arnhema do Nijmegena v dolžini 190 kilometrov je dobil Nemec Marcel Kittel (Etixx QuickStep). V cilj preizkušnje namenjene sprinterskim specialistom je Roglič pripeljal v glavnini, v skupnem seštevku pa zadržal drugo mesto za Dumoulinom.

V tretji etapi, ki je potekala v obratni smeri kot druga (od Nijmegena do Arnhema), je Roglič padel, precej zaostal in se z vrha skupnega seštevka preselil na rep.

"Približno deset metrov pred mano so padli, sam pa nisem imel nikakršnih možnosti, da se jim izognem. Boli me koleno in desna stran boka, upam, da ni kaj hujšega in da bom po prostem dnevu lahko nadaljeval dirko. Če bom lahko, se v moji glavi ne bo nič spremenilo. Še vedno bom pomočnik, že vedno bom pomagal Stevnu Kruijswicku, še vedno bom svojo dobro pripravljenost poskušal dokazati s kakšnim etapnim uspehom. Mogoče bo to celo lažje, ker nisem več pri vrhu," je za STA dejal Roglič, ki v etapi tako kot včeraj ni poskušal napasti rožnate majice: "Ne bi imelo nobenega smisla."

PROST DAN ZA CELJENJE RAN
Ponedeljek bo na dirki prost dan, tekmovalci se bodo preselili v Italijo, torkova četrta etapa s startom v Catanzaru pa bo malo težja in tudi bolj primerna za napade na rožnato majico. Prvi spopadi z najzahtevnejšimi vzponi pa tekmovalce čakajo v šesti etapi.