Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Danes

Nedelja
Delno oblačno

7° / 21°

Ponedeljek
Delno oblačno

9° / 20°

Torek
Pretežno oblačno

10° / 20°

Sreda
Rahel dež

11° / 19°

Četrtek
Pretežno oblačno

10° / 18°

Petek
Delno oblačno

8° / 20°

Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Novice
Da. B.

Dramatična končnica za delirij zagorskih navijačev (foto)

Dramatična končnica za delirij zagorskih navijačev (foto)
Igor Zibelnik/NK Zagorje

V zasavskem derbiju smo videli precej izenačeno srečanje, zmago pa so z zadetkom v končnici tekme odnesli Zagorjani (1:2).

V 13. kolu 3. SNL - center je bil odigran veliki zasavski derbi med trboveljskim Rudarjem in Zagorjem. Trboveljski stadion je bil poln do zadnjega kotička, okrog 1800 gledalcev pa je predvsem v prvem polčasu spremljalo zelo dobro tekmo in za derbi sila odprto predstavo. V drugem polčasu je tempo precej padel, več zbranosti pa so imeli v zaključku tekme Zagorjani, ki so do zmage prišli z zadetkom v 86. minuti.

Velja omeniti, da sta se z glasnim vzpodbujanjem brez incidentov še enkrat več izkazali tudi navijaški skupini Kamnita-Torcida in Crazy Boys. Več kot 200 domačih "ultrasov" je kljub porazu z aplavzom nagradilo trboveljske nogometaše, okrog sto pripadnikov zagorskih navijačev pa je lahko pozdravilo prvo zmago Zagorja pri sosedih po petih letih.

Zmaga v Trbovljah po petih letih

Zagorje je v Trbovljah slavilo po treh zaporednih porazih. Prvenstveni derbi med Rudarjem in Zagorjem je bil po dolgem obdobju, ko ekipi nista bili v isti ligi, prvič odigran pred petimi leti (v Regionalni ligi), ko so Zagorjani zabeležili rekordno zmago (1:7). "Proletarci" so nato dobili tudi domačo tekmo v isti sezoni in napredovali v 3. SNL, kamor se je Rudar prebil leto dni kasneje. 

Na prvem tretjeligaškem derbiju je doma slavil Rudar (2:1), Zagorjani so se jim na svojem Mestnem stadionu nato uspeli oddolžiti (2:0). V naslednji sezoni je Rudar doma minimalno slavil (1:0) in visoko klonil v gosteh (3:0), podobno je bilo tudi v lanski sezoni (zmaga 1:0 doma, poraz 5:1 v gosteh). Na zadnjih devetih derbijih je razmerje zmag tako 6:3 v korist Zagorja. 

Kaj smo videli? 

Ljubitelji zasavskega nogometa so lahko zelo ponosni na ambient in igro v prvem polčasu. Obe ekipi sta pred glasnim in čustvenim občinstvom v prvih 45 minutah prikazali nekaj odličnih akcij, obe sta dobro držali žogo in si uspeli pripraviti nekaj priložnosti. Ritem je bil zadovoljiv, dvoboji pa ostri in čvrsti. V drugem polčasu, ko je bila igra manj kakovostna, so Zagorjani unovčili boljšo pripravljenost, pri Rudarju je namreč zaradi utrujenosti menjavo želelo praktično pol prve postave. 

Zagorjani so se z zmago utrdili v zgornji polovici lestvice in lahko obžalujejo slabši začetek prvenstva, ko so izgubili stik z vrhom. Po nekaterih kadrovskih težavah so "proletarci" našli svojo igro in se pobrali po dveh zaporednih porazih.


Kljub neuspehu na derbiju je Rudar v preteklih kolih uspel zbežati z dna lestvice, kamor je bil prikovan po začetku prvenstva. Menjava trenerja in vrnitev nekaterih igralcev v oktobru sta prebudili ekipo, toda pomanjkanje treninga v preteklih mesecih je v zaključku tekme prišlo do izraza. 

Odličen prvi polčas

Srečanje so v polju malce bolje začeli gostje, toda do prvih dveh priložnosti so prišli domači. V peti minuti je Amel Mrvoljak s prostega strela iz obetavnega položaja, po prekršku Nejca Vozlja nad Janom Holeškom, meril čez gol, nekaj trenutkov kasneje pa je Holešek z dobro podajo zaposlil Saša Ribiča, ki je meril mimo vrat.

Nato so dve izjemni situaciji za vodstvo zapravili rdeči. V 12. minuti je Anže Gorišek prebil bok na desni in ostro podal pred gol, kjer je Ivica Perić malce zamudil, Anej Kurež pa je žogo poslal čez nebranjena vrata. Štiri minute kasneje je Anej Kurež s predložkom našel Tomaža Nahtigala, ta je z glavo zadel vratnico. Že praktično v naslednji akciji je bil spet nevaren Rudar, udarec Marka Sotenška so Zagorjani še pravočasno blokirali, vratar Miha Gracar pa je v 23. minuti ujel še poskus Mrvoljaka z glavo.

Prvi zadetek na srečanju je padel v 30. minuti. Po napaki domačih na sredini je močno sprožil Perić, Klemen Radić je udarec odbil, a le do Aneja Kureža, ki je odbito žogo pospravil v mrežo na veliko veselje zagorskih navijačev. Po zadetku so Zagorjani za krajši čas zagospodarili na zelenici, toda prvi del je bolje zaključil Rudar. Rahla terenska premoč se je zelenim obrestovala v 44. minuti - Sotenšek je poslal prosti strel v kazenski prostor, Zagorjani niso uspeli dobro razčistiti in do žoge se je dokopal Jan Berger ter jo, mimo številnih igralcev, nekako spravil v mrežo.

Drugi del ponudil manj

Tudi začetek nadaljevanja je bil v znamenju domačih. V 50. minuti je do strela uspel priti Ribič, a je meril čez vrata. Še lepša priložnost pa se je v 57. minuti ponudila Bergerju. Po preigravanju ga je s podajo našel Davor Rižner, Gracar pa je dobil dvoboj "ena na ena" z domačim napadalcem.

Nato je ritem igre evidentno padel, ekipi sta vse težje povezali več podaj. Več moči za zaključek tekme so prihranili gostje. V 71. minuti je Perić zaposlil Gašperja Kureža, katerega poskus je Radić odbil, nato pa je Perić poskusil še sam in z roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice.

Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 86. minuti. Domači so na sredini pustili ogromno prostora, kar je s prodorom in strelom z 20 metrov izkoristil Tilen Mlinar, Radić je njegov strel odbil, a na žalost domačih predse, kjer se je najhitreje znašel Gašper Kurež in zabil za zmago.

V zaključku srečanja je Rudar na silo skušal priti do zadetka. Še najlepšo priložnost je v 90. minuti zapravil Alen Kahteran, ko je prišel do dobre pozicije za strel s 16 metrov, toda sprožil je preslabotno za zanesljivega Gracarja. Zagorjani so v zadnjih trenutkih odbili nekaj predložkov in se veselili prestižne zmage.

3. SNL - center, 13. kolo:

Rudar Trbovlje - Zagorje 1:2 (1:1)
Berger 44.; A. Kurež 31., G. Kurež 86.

Šobec Lesce - Kolpa 0:0 (0:0)
Sava Kranj - Jezero Medvode 1:0 (1:0)
Žiri - Brinje Grosuplje 2:2 (1:1)
Ilirija - Jesenice 7:1 (4:1)

Nedelja:
Komenda - Bled Hirter
AŠK Bravo - Ivančna Gorica

LESTVICA:
1. Ivančna Gorica 32 točk (-1)
2. Ilirija 28
3. Kolpa 26
4. AŠK Bravo 23 (-1)
5. Bled Hirter 21 (-1)
6. Sava Kranj 21
7. Zagorje 20
8. Komenda 19 (-1)
9. Jesenice 14
10. Rudar Trbovlje 13
11. Brinje Grosuplje 12
12. Šobec Lesce 11
13. Jezero Medvode 6
14. Žiri 3