franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Danes

13°

Ponedeljek
Pretežno jasno

5° / 25°

Torek
Pretežno jasno

9° / 25°

Sreda
Pretežno oblačno

9° / 23°

Četrtek
Dež

11° / 19°

Petek
Rahel dež

10° / 16°

Sobota
Rahel dež

9° / 17°

Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Do cvetoče oaze na balkonu
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Kronika
KE

Branka do smrti povozil s traktorjem

Branka do smrti povozil s traktorjem
Pokojni triinšestdesetletni Bajde se je v zadnjih letih ukvarjal z ekološko pridelavo hrane.
Arhiv Svet24

Policisti so razrešili umor v Ključevici. Branka do smrti s traktorjem povozil 29-letnik.

Policija je ugotovila, kdo je umoril 63-letnega Branimirja Bajdeta, ki so ga, umorjenega, našli prejšnji teden v Ključevici pri Dobovcu nad Trbovljami.

Kot so povedali na dopoldanski tiskovni konferenci, je umora osumljen 29-letnik, ki je pokojnika do smrti povozil s traktorjem. Policija je ugotovila, da je osumljenec žrtvi večkrat pomagal pri spravilu lesa, med njima pa je večkrat prihajalo tudi do nesoglasij.

Tako je bilo tudi 20. julija, ko je osumljenec pokojnika najprej s sprednjim delom traktorja podrl in ga nato z namenom, da mu vzame življenje, povozil z zadnjimi kolesi. Nato ga je z verigo navezal na traktor in odvlekel do bližnjega gozda, kjer je truplo odvrgel v globeli. Po dejanju je odšel v hišo, od koder je odtujil nekaj predmetov, tudi denarnico pokojnika, nato pa se s traktorjem odpeljal v Radeče in ga tam pustil. Od tam je odšel v Celje, kjer naj bi celo noč popival ter se nato naslednji dan vrnil v Trbovlje.

Dva dni po dogodku se je vrnil na kraj zločina, kjer je odvrgel denarnico. Osumljenemu 29-letniku so kriminalisti 28. julija odvzeli prostost in odredili pridržanje. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Po opravljenem zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor. Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja. Za opisano kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let. 

Celotna izjava policije je takšna: 
"25.  7.2016 v dopoldanskih urah so bili policisti Policijske postaje Trbovlje obveščeni ,da je pogrešan 63-letnik iz Ključevice. Prijavitelja sta 63-letnika nazadnje videla v sredo, 20. 7. 2016 sredi dneva, ko sta ga peljala po  opravkih v Trbovlje, nato pa do nedelje,24.7. 2016, 63-letnika nista več uspela priklicati, kljub temu, da so bili že dogovorjeni za srečanje. Prav tako sta prijavitelja 63-letnika v nedeljo tudi iskala na domu, kjer sta opazila nekaj okoliščin, katerih pri znancu nista bila vajena, zato sta se tudi odločila o pogrešanju osebe obvestiti policiste. Policisti Policijske postaje Trbovlje so takoj po prejemu prijave pričeli z vsemi aktivnostmi ,ki so sicer predvidene ob prijavah pogrešanih oseb. Pričeli so z zbiranjem obvestil ter opravili pregled objektov na naslovu bivanja 63-letnika. Ker oseba doma ni bila najdena so policisti izvedli iskalno akcijo območij, kjer se je 63-letnik največkrat tudi zadrževal. Sama izvedba iskalne akcije na omenjenem območju je bila izredno zahtevna, saj gre za izredno neprehodno območje. Okoli 16.ure je policisti Policijske postaje Trbovlje približno 50 m stran od stanovanjske hiše, na strmem gozdnatem pobočju našel truplo 63-letnika.

Policisti so območje zavarovali, ogled kraja kaznivega dejanja pa so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.

Prva zbrana obvestila, opravljen ogled kraja kjer je bilo truplo najdeno ter nato tudi sam pregled stanovanja in bližnje okolice (ni bilo določenih predmetov žrtve,ni bilo traktorja) je kriminalistom SKP PU Ljubljana vzbudil sum,da je bilo izvršeno kaznivo dejanje oz. da je 63-letnik umrl nasilne smrti. Slednje je v nadaljevanju potrdila tudi naslednji dan opravljena obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na pridobljen podatek, da na domovanju 63-letnika ni njegovega traktorja so kriminalisti in policisti pričeli tudi z iskanjem le-tega ter ga 26.7.2016 tudi našli na lokalni cesti v Radečah, kjer so ga zasegli.

Na podlagi vseh zbranih obvestil so kriminalisti nato v preiskavi izločili osumljenega 29-letnega moškega iz Trbovelj, ki je v nadaljevanju dejanje tudi sam opisal. V preiskavi kaznivega dejanja je bilo tako ugotovljeno, da se je 29-letni osumljenec pri žrtvi pogosto zadrževal in mu pomagal pri opravilih. Med njima je nekajkrat prišlo tudi do nesoglasij. Tako tudi 20. 7. 2016 zvečer, ko je osumljenec s sprednjim delom traktorja podrl 63-letnika, nato pa ga z namenom da mu vzame življenje prevozil še z zadnjimi kolesi. Po tem je osumljenec na truplo 63-letnika navezal debelejšo verigo ter ga s traktorjem odvlekel preko njive do bližnjega gozda v globel, kjer ga je tudi skril. Po dejanju je odšel v hišo, od koder je odtujil denarnico nakar se jes traktorjem odpeljal v smeri Radeč, kjer je traktor tudi pustil. Od tuje osumljenec odšel v Celje, kjer naj bi celo noč popival ter se nato naslednji dan vrnil v Trbovlje. Prav tako je bilo ugotovljeno, da se je osumljenec 22. 7. 2016 vrnil na Ključevico,kjer je odstranil nekaj predmetov ter jih odvrgel na različnih krajih, pri čemer so kriminalisti nekaj od teh predmetov tudi našli."