pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Danes

13°

Ponedeljek
Pretežno oblačno

9° / 21°

Torek
Dež

10° / 17°

Sreda
Pretežno oblačno

9° / 18°

Četrtek
Pretežno oblačno

9° / 21°

Petek
Pretežno jasno

7° / 21°

Sobota
Delno oblačno

8° / 22°

Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Klopi in komarji: nevarni in nadležni
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Kronika
ke

Redukcije vode danes ne bo, razdejanje si bodo ogledali pristojni

Redukcije vode danes ne bo, razdejanje si bodo ogledali pristojni

Vodo imajo zdaj skoraj vsi prebivalci Trbovelj, za danes redukcija ni predvidena. V Trbovlje pridejo pristojni z DRSC-ja.

Potem ko se je včeraj zjutraj na regionalno cesto pri trboveljski cementarni sprožil plaz z velikimi skalami, o čemer smo poročali včeraj, so imeli v Trbovljah težave tako z zagotavljanjem pitne vode kot tudi električne energije, poškodovan je bil Telemachov telekomunikacijski vod, saj je skala oz. plaz poškodoval cesto, pod katero so napeljave. A do večera so pristojne službe težave sanirale.

Vodo so tako imeli že vsi občani z izjemo tistih, ki živijo Ob železnici. Vodo zdaj komunala zagotavlja iz gravitacijskih virov, ki so trenutno polni. A glede na to, da ti sicer letno predstavljajo le 20 odstotkov vodnih virov (80 odstotkov vode je iz doline Save), pristojni na občini in Komunali opozarjajo, da naj bo poraba vode racionalna. Prvi ukrep, če bi vode začelo primanjkovati, bo redukcija.

A danes, ko je nedelja, in je večina ljudi doma, redukcije ne bo, nam je povedal Milan Žnidaršič, direktor Komunale Trbovlje. Je pa potrebno iz preventivnih razlogov vodo prekuhavati, saj so včeraj, zato da so vodo zagotovili vsem, morali narediti nekaj prevezav. Vzeli pa so tudi že vzorce vode, tako da bo v dnevu ali dveh jasno, ali bo vodo potrebno prekuhavati tudi vnaprej.

Bodo pa danes dopoldne v Trbovlje prišli tudi pristojni z države. Kot nam je sinoči povedala trboveljska županja, si bodo razdejanje, ki ga je povzročil plaz, ogledali pristojni z države oz. Direkcije za ceste pa tudi geologi.

Trboveljski gasilci so bili sicer do večernih ur na prizorišču plazu, tam pa so tudi že danes od 7. ure zjutraj, saj varujejo območje oz. dostop do prizorišča z obeh strani, predvsem zato, da se ne bi na še vedno zelo nevarnemu območju zadrževali radovedneži.

Regionalna cesta pri cementarni je in še bo dlje časa zaprta. Obvoz do Zagorja je čez Slačnik, do Hrastnika pa čez Čeče. Glede prometa so včeraj popoldne z Občine Trbovlje sporočili: "Promet po cesti zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč. Vemo, da se ob delovnih dneh veliko naših občanov vozi na delo z vlakom, zato smo se dogovorili s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, da bodo začasno avtobusi lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci."