IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Danes

12°

Sreda
Rahel dež

9° / 22°

Četrtek
Dež

11° / 19°

Petek
Rahel dež

9° / 16°

Sobota
Rahel dež

10° / 20°

Nedelja
Delno oblačno

9° / 23°

Ponedeljek
Dež

10° / 22°

Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Ujemi najboljše žar okuse s Kumom in KZ Laško
Visok krvni tlak – tihi ubijalec
Nov zobozdravnik junija
Skupina MOL v uporabo predala največjo tovarno zelenega vodika v regiji
"Svarakasha - Ayurveda Self-Care Wellness"
VOLITVE EU 2024
Dogaja se
oglasno sporočilo

Terme Tuhelj praznujejo 20. rojstni dan in napovedujejo velike novosti!

Terme Tuhelj praznujejo 20. rojstni dan in napovedujejo velike novosti!
Terme Tuhelj obletnica
Nino Verdnik

Že dve desetletji »pišejo« eno najuspešnejših turističnih zgodb na celinski Hrvaški, pred njimi pa je nov investicijski cikel, ki se začenja to poletje z novim adrenalinskim toboganom na zunanjih bazenih ter izgradnjo lastne sončne elektrarne in kotlovnice na lesno biomaso. Širitev, rekonstrukcija in posodobitev notranjih bazenov Vodnega planeta, nadaljnja digitalizacija poslovanja, lastna sončna elektrarna in kotlovnica na lesno biomaso ter nov adrenalinski tobogan Tuhi Slide, ki bo povečal privlačnost samega zunanjega bazena, so del investicijskega cikla Term Tuhelj, ki letos praznujejo svoj 20. rojstni dan. Terme Tuhelj, v lasti Term Olimia, so ena največjih slovenskih naložb v hrvaški turizem, ki že dve desetletji piše eno najuspešnejših turističnih zgodb.

Dve desetletji odličnosti

Dve desetletji odličnosti in poslovnega premišljevanja je minilo v trenutku, vendar uspeh – kot pravijo v termah – ni prišel sam po sebi, ampak so od leta 2003, ko so kupili nepremičnine od nekdanjega lastnika TRC Mihanović, sistematično vlagali v infrastrukturo in nove izdelke ter, kar je najpomembneje, zaposlene, ki so še vedno osnova njihove uspešne poslovne zgodbe. Približno 30 milijonov evrov je bilo vloženih v obnovo obstoječih in gradnjo novih vsebin, oblikovanje nove ponudbe in izobraževanje zaposlenih v zadnjih 20 letih.

Od prenove obstoječega hotela leta 2003 in izgradnje največjega kopališča na Hrvaškem s skupno 5000 m2 vodne površine ter wellness centra SPAeVITA so Terme Tuhelj postale prava oaza hedonizma v osrčju Zagorja. Od zdravilnega blata in termalne vode, ki sta temelj razvoja termalnih in wellness storitev, do certifikata »Sustainable hotel«, ki so si ga prislužili že leta 2013, do pravega umetniškega »paviljona« - Terme Tuhelj so posebne v marsičem.

Mnogi ne vedo, da je stena notranjega kopališča Vodnega planeta okrašena z muralom slavnega Eda Murtića, ki ga je obnovila prva doktorica umetnosti na Hrvaškem, Mirjana Smolić. Za najmlajše obiskovalce je tukaj tudi najbolj priljubljen prebivalec Term - maskota Tuhi. Njegov podpis navdušuje najmlajše v Tuhi igralnici in na Vodnem planetu, v wellness tretmajih, namenjenih najmlajšim, adrenalinskih atrakcijah, na plišastih igračah, pobarvankah in jedilniku v restavraciji, vsi obiskovalci pa se tudi hitro naučijo Tuhijeve pesmi s posebno koreografijo.


Terme Tuhelj so odlična destinacija tudi za ljubitelje kampiranja. Obstoječi kamp je bil po letu 2019 prenovljen in postal edini 5* kamp na celini, v času največje krize za turistični sektor leta 2020 pa je kot podaljšek kampa Vita***** nastal Glamping Village Terme Tuhelj*****, sodoben kompleks mobilnih hišic s pripadajočo wellness in spa ponudbo z visokimi petimi zvezdicami. Glamping vključuje 36 mobilnih enot, zasebno parkirišče, bazen in zasebni glamping wellness center. Investicija je bila realizirana z avstrijskim partnerjem Gebetsroitherjem.

»Vsa ta leta smo prisluhnili potrebam trga in naših gostov ter vlagali v infrastrukturo, v razvoj novih izdelkov in seveda v kadre. Ponosni smo, da nam je uspelo zgraditi uspešno turistično zgodbo, ki je postala najpomembnejši dejavnik na področju turizma v Krapinsko-zagorski županiji, prav tako pa igra zelo pomembno vlogo v kontinentalnem turizmu Hrvaške,« je povedal Vasja Čretnik, direktor Term Tuhelj, in dodal, da nenehno širijo svojo prepoznavnost na tujem trgu in vlagajo v digitalizacijo poslovanja, kar na koncu prispeva k dobrim poslovnim rezultatom.


Nov investicijski val

V skupini Terme Olimia, ki vključuje Terme Tuhelj, so razvili srednjeročni razvojni načrt za prihodnje obdobje, ki se že delno izvaja. Z že omenjenimi investicijami v obnovljive vire energije in novim adrenalinskim toboganom, ki je kombinacija zaprte cevi in odprtega toboganskega dela, po katerem se spušča z gumijastimi obroči, je za goste najbolj zanimiva rekonstrukcija notranjih bazenov z restavracijo in garderobo, ki bo realizirana do leta 2025.

Arhitekta Vreš in Mikelić, ki vizijo Term Tuhelj razvijata od leta 2012, ko sta prejela nagrado Viktorja Kovačića kot najboljšo arhitekturno rešitev za Hotel Well****, načrtujeta izgradnjo novega nastanitvenega objekta s 46 enotami v naslednjem investicijskem ciklu po letu 2025 na lokaciji sedanjega hostla Vila. Načrtovana je tudi nadgradnja Hotela Well s tremi prostostoječimi paviljoni, ki bodo med seboj povezani s toplo povezavo.

»Najpomembnejši dejavniki za dobre rezultate so jasna vizija razvoja in stalne naložbe v kakovost storitev ter iskanje napredka. Seveda ne smemo pozabiti na kompetentno in motivirano osebje, brez katerega ni uspešne turistične zgodbe, v katerega razvoj in zadovoljstvo bomo še naprej poskušali vlagati,« je dejal Vasja Čretnik, direktor Term Tuhelj, in dodal, da vrednost prihodnjih investicij znaša okoli 30 milijonov evrov.


Uspešni rezultati v letu 2023

Terme Tuhelj so zabeležile stalno rast števila prenočitev in prihodkov, kar najbolje ponazarja primerjava številk iz predpandemičnega leta 2019 in letošnjega leta. Medtem ko je v prvih petih mesecih leta 2019 število prenočitev znašalo 50.269, je v enakem obdobju letos to število znašalo 60.223, kar pomeni 19,8% povečanje. V prvih petih mesecih leta 2023 so Terme Tuhelj ustvarile 5.056.703 evrov prihodkov, kar je 27,4% povečanje v primerjavi s 3.970.337 evri v enakem obdobju leta 2019.

Avtor fotografij   Nino Verdnik

Značke: terme-tuhelj, novosti